Nova vest
Fudbal

Subota, 26.06.2010.

17:57

Suares odveo Urugvaj u četvrtfinale

Reprezentacija Urugvaja prvi je četvrtfinalista Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Urusi su u prvom meču osmine finala sa 2:1 (1:0) pobedili selekciju Južne Koreje. Dvostruki strelac za Urugvaj bio je Luis Suares u osmom i 80. minutu, a gol je u međuvremenu za Korejce postigao Čung Jong Li u 68.

Urugvaj će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča Sjedinjene Američke Države – Gana koji se igra od 20.30h.

Prvo poluvreme prošlo je u znaku Urugvajaca. Iako su Korejci više imali loptu u nogama, Urusi su bili daleko opasniji preko svog napadačkog trija Forlan-Kavani-Suares.

Ipak, prvu gol šansu stvorili su Korejci. Ču-Jung Park je izveo slobodan udarac sa 20ak metara, ali je njegova lopta ipak pogodila samo stativu i odbila se u gol-aut. Samo tri minute kasnije Urugvaj je došao do vođstva.

Dijego Forlan je ubacio loptu sa leve strane, ona je išla u visini peterca, a golman rivala bio neodlučan pa je Luis Suares lako sa druge stative ubacio loptu u nebranjen gol.

Korejci su teško dolazili do Muslerinog gola, a prvu sledeću šansu imali su u 32. minutu kada je Ču-Jung Park ponovo šutirao iz daljine, ali je ovaj put njegov udarac išao van okvira gola.

Do kraja poluvremena Urugvaj je stvorio dve solidne prilike. Prvo je Suares odbro skočio posle centaršuta Peresa iz slobodnog, ali nije uspeo da najbolje zahvati loptu između dva Korejska defanzivca. Dva minuta pre kraja Urusi su tražili penal, ali ga nisu dobili iako je posle šuta Maksimiliana Pereire lopta u ruku pogodila Sung-Jong Kija.

U nastavku su Korejci potpuno preuzeli kontrolu, pokušavali da stignu do izjednačenje, a u 68. minutu su konačno i uspeli. Posle centaršuta iz slobodnog udarca i lošeg čišćenja Viktorina, Muslera je loše procenio gde će lopta da ode pa je Čung-Jong Jong glavom sa nekoliko metara poslao loptu u gol pored Lugana i nemoćnog Fusilea.

Tek tada su Urugvajci ponovo postali opasni u napadu, izborili su nekoliko kornera, i posle jednog od njih uspeli da stignu do druge prednosti.

U 80. minutu lopta je došla do Suaresa na levoj strani šesnaesterca, on je prevario dva rivala, okrenuo se ka sredini kaznenog i sjajnim udarcem desnom nogom posalo loptu dijagonalno uz samu stativu i ponovo savladao golmana Južne Koreje.

Poslednjih deset minuta Urugvaj se uglavnom branio, ali su Korejci ipak imali šansu za izjednačenje. Kapiten tima Đi Sung Park izašao je sam na Musleru, ali je loše zahvatio loptu pa ona iako je prošla ispod golmana Lacija nije uspela da pređe gol liniju.

Urugvaj se prvi put od 1976. godine i SP u Meksiku prošao osminu finala na Mundijalima. U narednoj rundi igraće sa boljim iz duela SAD- Gana.

Urugvaj: Fernando Muslera - Diego Lugano, Diego Godin (Maurisio Viktorino 45'), Horge Fusile, Maksimiliano Pereira - Diego Peres, Egidio Arevalo, Alvaro Pereira (Nikolas Lodeiro 74') - Diego Forlan, Edinson Kavani, Luis Suares (Alvaro Fernandes 84')

Južna Koreja: Sung-Rjong Jung - Du-Ri Ča, Jung-Pjo Li, Jong-Hjung Čo, Jung-Su Li - Jung-Vu Kim, Sung-Jeng Ki (Ki-Hun Jom 85'), Je-Sung Kim (Dong-Guk Li 61'), Đi-Sung Park, Čung-Jong Li - Ču-Jung Park

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve