Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.06.2010.

23:22

Grupa G: Portugal - Severna Koreja (13.30h)

Reprezentacija Portugala pokušaće u Kejptaunu da zabeleži prvu pobedu na SP, a rival ekipi Karlosa Keiroša u drugom kolu G grupe biće tim Severne Koreje.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Portugal je u prvom kolu remizirao bez golova sa Obalom Slonovače, dok je Severna Koreja izgubila od Brazila sa 2:1.

Dva tima su igrala i na Mundijalu 1966. godine u Engleskoj, kada su Korejci poveli sa 3:0, ali su Portugalci preko Euzebija preokrenuli na 5:3 i prošli u polufinale. Za obe reprezentacije bio je to najveći uspeh na svetskim prvenstvima.

Portugalci su apsolutni favoriti u duelu, ali je dosadašnji deo takmičenja u Južnoj Africi pokazao da skoro sve ekipe jako teško stižu do bodova bez obzira na razliku u kvalitetu.

Selektor Karlos Keiroš nije zabrinut zbog nerešenog rezultata bez golova u prvom kolu i veoma loše igre oba tima, pošto smatra da sve ekipe na startu žele da ne izgube i da najviše pažnje posvećuju odbrani svog gola.

"Tokom meča sa Obalom Slonovače nismo želeli da rizikujemo, jednim okom smo gledali na naredne okršaje u izuzetno jakoj grupi", izjavio je Keiroš i dodao da u meču sa Severnom Korejom sve mora da funkcioniše na mnogo većem nivou.

Nekadašnji trener madridskog Reala najavio je da će u utakmici njegovi puleni od samog početka pokušati da nametnu svoj stil igre i da neće čekati da vide šta protivnik želi na terenu.

Portugalci su se obratili Međunarodnoj fudbalskoj federaciji da poništi žuti karton dodeljen Kristijanu Ronaldu u prvom kolu ali je njihova molba odbijena, pa će fudbaler od koga se očekivalo daleko više nego što je prikazao na premijeri morati da se pazi javnih opomena.

Za utakmicu sa Severnim Korejom Keiroš će u prvi tim uvrstiti Simaa Sabrosu, za koga se očekuje da će mnogo doprineti ofanzivnijoj igri Portugalaca.

U taboru Severne Koreje i dalje vlada savršeno mirna atmosfera. Ekipa o kojoj se ubedljivo najmanje zna od svih učesnika Mundijala voli da radi daleko od očiju javnosti.

Selektor Kim Jong Hun istakao je da je razmišljao o promeni taktike za utakmicu sa Portugalcima.

"Sigurno je da će u našoj igri biti uočljivih promena u odnosu na meč protiv Brazila. Moramo da se postavimo na terenu drugačije i da odlučimo da li ćemo protivnika napasti ili pokušati da do rezultata dođemo nešto defanzivnijom taktikom", zaključio je Kim.

Utakmica Portugal - Severna Koreja igra se od 13.30 časova na stadionu "Grin Point" u Kejptaunu, a sudiće Pablo Pozo (Čile) kome će pomagati sunarodnici Patrisio Bazualdo i Francisko Mondrija.

Verovatni sastavi:

Portugal: Eduardo, Paulo Fereira, Bruno Alveš, Rikardo Karvaljo, Koentrao, Pedro Mendeš, Raul Meireleš, Tjago, Ronaldo, Simao, Lidson.

Severna Koreja: Ri Mjong Guk, Ri Kvang Čon, Nam, Pak Čol Jin, Ri jun Il, Ji, Mun, An, Pak Nam Čol, Hong, Jong.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu