Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.06.2010.

12:58

Žigić: "Ovo je moje Svetsko prvenstvo"

Najbolji napadač reprezentacije Srbije Nikola Žigić izjavio je da očekuje da odigra dobro na predstojećem Svetskom prvenstvu i postiže odlučujuće golove. U intervjuu datom za zvanični sajt FIFA Žigiuć je istakao da veruju u plasaman u drugu fazu takmičenja. “Verujemo da smo sposobni da se kvalifikujemo u drugu fazu. Znamo da neće biti lako i da imamo ozbiljne protivnike u grupi, ali želimo da nastavimo sa pobedama i pokažemo da možemo da igramo sa svakom reprezentacijom na svetu“, izjavio je Žigić.

Izvor: Uroš Ž.

Autor:Uroš Ž.

Default images

Nema sunmnje da je Nikola Žigić jedna od najznačajnijih figura u reprezentaciji Srbije na predstojećem Svetsko prvenstvu.

“Kada je održan žreb za kvalifikacije za SP niko nas nije smatrao favoritima u grupi sa Francuskom i Rumunijom. Ni sami nismo sebe smatrali favoritima", izjavio je najviši fudbaler XIX Svetskog prvenstva.

“Cilj nam je bio da zauzmemo drugo mesto i kroz baraž pokušamo da se plasiramo na prvenstvo, ali kada smo počeli da pobeđujemo, stekli smo samopuzdanje. To je bio ključ uspeha i nijednog trenutka nismo izgubili pobednički ritam."

Srbija se našla u realitvno teškoj i izjednačenoj grupi D, zajedno sa Nemačkom, Ganom i Australijom, ali napadač Srbije je optimista po pitanju prolazu u osminu finala.

Žigić ima iskustvo igranja na Mondijalima, jer je sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore igrao u Nemačkoj i bio strelac u utakmici protiv Obale Slonovače.

“Naš nastup u Nemačkoj je bio sramotan, došli smo sa jakom odbranom, najboljom u kvalifikacijama, ali nekoliko važnih igača se povredilo (Vidić, Dragutinović) i na kraju smo prvenstvo završili sa mnogo primljenih golova i bez osvojenog boda“.

“Na tom prvenstvo je bilo i nekoliko incidenata kojih se radije ne bih sećao, ali turnir pred nama je drugačiji. Tim je drugačiji, i stvari će se drugačije odvajiti na ovom prvenstvu, siguran sam u to“.

Žigić se oseća mnogo spremnije i sigurnije u odnosu na šampionat u Nemačkoj.

“Ja sam se dosta promenio u poslednje četiri godine. U Nemačku sam otišao kao fudbaler bez velike reputacije ili stvarnog iskustva igranja jakih utakmica. Taktički sam spremniji, imam mnogo više iskustva, u boljoj sam kondiciji, i fizičkoj i psiholškoj. Ovo je moje Svetsko prvenstvo, mislim da sam spreman za lidersku ulogu i želim da pokažem da sam igrač sposoban da odlučuje velike utakmice“.

Jugoslavija se na SP u Francuskoj 1998. plasirala u drugu fazu, a Žigić smatra da je ta reprezentacija “možda bila fuzički slabija, ali tehnički bolja“.

“Na nama je da na terenu uradimo ono što selektor od nas traži. Ne znam kakva je bila atmosvera bila u ekipi ’98. Gledao sam ih samo na TV-u, ali oni su stvarno igrali lep fudbal. Mi se sada nalazimo u jakoj grupu, jedinstveni smo i to je možda naše najvažnije oružje. O porazima ne razmišljamo. Ja želim da postižem golove i pozitivne misli želim da sprovedem u delo“, zaključio je Nikola Žigić.

Na sajtu FIFA su konstatovali da su Srbi temperamentan narod, a Žigić smatra da takav karakter ima svoje prednosti i mane.

"Zbog tog karaktera možemo da uradimo mnogo toga, ali isto tako može i da nas navede na greške. Žurimo, ne razmišljamo, zaboravimo šta treba da radimo. Ja sam savršen primer. Ali kada postavim cilj ispred sebe, moram da ga i ostvarim, niko me ne može zaustaviti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu