Dan u znaku magle i Belorusa

Desetog dana Zimskih olimpijskih igara u Sočiju podeljeno je pet setova medalja, a obeležili su ga Belorusi, koji osvojili dva najsjajnija odličja.

Izvor: JT

Ponedeljak, 17.02.2014.

23:10

Default images

Posle deset dana na vrhu liste osvajača medalja je Nemačka sa osam zlata i ukupno 13 odličja, a prati je Rusija sa pet zlata, ali 18 medalja.

Dan u Sočiju nije počeo na najbolji način, pošto je magla uslovila odlaganje pojedinih takmičenja, ali je popodnevni program protekao po planu.

Junaci Belorusije u ponedeljak su bili Darija Domračeva i Anton Kušnir. Domračeva je kompletirala ‘het-trik’ zlatnih medalja trijumfom na 12,5 kilometara masovnim startom, dok je Kušnir bio najbolji u akrobatskom skijanju u disciplini erijals.

U ostalim disciplinama zlata su otišla u Nemačku, Rusiju i Sjedinjene Države.

Nemci su bili najbolji u timskim skokovima, ispred Austrijanaca i Japanaca, među kojima je bio i Norijaki Kasai, koji je srebrom u individualnoj konkurenciji izazvao histeriju u domovini.

Rusi Aleksej Vojevoda i Aleksander Zubkov doneli su svojoj zemlji istorijsko zlato u bobu dvosedu, dok su Amerikanci Meril Dejvis i Čarli Vajt osvojili zlato u umetničkom klizanju u konkurenciji plesnih parova.

U ponedeljak su odigrane i polufinalne utakmice u hokeju na ledu u ženskoj konkurenciji, a za titulu će se boriti Kanada i Sjedinjene Države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: