Prevc: Više sam se radovao prvoj medalji

Peter Prevc, slovenački skakač, rekao je posle osvajanja svoje druge medalje na Igrama u Sočiju da je srećniji bio posle srebra na normanoj skakaonici.

Izvor: B92

Subota, 15.02.2014.

21:28

Default images

"Iskreno, više sam se radovao prvoj medalji. Danas sam pravio greške. Ipak, najvažnija je nova medalja, pobedili su me majstori...

Bilo je lakše, napadao sam medalju sa četvrtog mesta iz prve serije ali sam morao da budem smiren," rekao je Prevc posle završetka takmičenja.

Prevc je drugi slovenački skakač koji je osvojio dve olimpijske medalje na jednim Igrama. Prvi put je to uspelo Majažu Debelaku, 1988. godine u Kalgariju, pod zastavom Jugoslavije.

I Debelak je osvojio srebrnu i bronzanu medalju, srebrnu u ekipnom takmičenju, bronzanu u skokovima sa velike skakonice.

Prevc će imati priliku da svoj rezultat u Sočiju popravi u ponedeljak kada je na programu ekipno takmičenje.

Slovenci su, prema procenama kladionica, kandidati za medalju i u ekipnoj konkurenciji. Prvi favoriti su Austrijanci, bez obzira na to što su na dva takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji ostali bez medalja.

Slede Slovenci i Nemci, a tek četvrti su Poljaci predvođeni sjajnim Kamilom Stohom, osvajačem dve zlatne medalje u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: