Nina Micić: U životu se sve vraća

Prvi put u istoriji Srbija će imati predstavnika u snoubordu na Zimskim olimpijskim igrama, pošto je Nina Micić u poslednji čas izborila svoje mesto u Sočiju. Snoubord je relativno novi sport, koji je u program Olimpijskih igara uvršten 1998. godine u Naganu, a Nina će boje Srbije u Sočiju braniti u paralel slalomu i paralel veleslalomu. Uprkos teškoj povredi leđa, zbog koje je njen san o odlasku u Soči umalo ostao nedosanjan, Nina puna optimizma čeka iskušenja u Sočiju i za B92 otkriva da joj je cilj plasman među 16 najboljih na svetu.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Ponedeljak, 03.02.2014.

20:14

Default images

Ninino učešće u Sočiju bilo je pod znakom pitanja zbog teške povrede leđa koju je zadobila krajem decembra. Micićeva je bila na stazi kada je na nju pala skija sa žičare i udarila je u leđa, a ona je sa teškim povredama prebačena u bolnicu.

Sve ide po planu po pitanju oporavka, još sedam dana imam terapije, a potom ću odlučiti da li ću otići još nekoliko dana na sneg pre Sočija. Generalno mi je najbitnija kondiciona sprema i oporavak leđa, putujem tek 13. februara, tako da imam vremena nekoliko dana i tamo da se posvetim oporavku. Mislim da će do tada sve biti dobro, rupture su zarasle, unutrašnji organi su u redu i to je bilo najbitnije da bih ja uopšte dobila dozvolu doktora da otputujem u Soči“, rekla je Micićeva za B92.

Iako zbog povrede nije mogla da pruži sve od sebe na kvalifikacionim takmičenjima, Micićeva je praktično odustala od Sočija, ali su vrlo dobro stigle lepe vesti, da ipak putuje na Igre.

S obzirom da je prva lista izašla i ja nisam bila na njoj bilo je definitivno da ne idem u Soči. Nisam uopšte znala da postoji mogućnost da izađe druga lista. Teško mi je sve palo, posebno jer sam do povrede imala donekle ispunjenu normu i bila sam sigurna da ću ići u Soči. Međutim, tada se desila povreda, još u bolnici sam razmišljala da je Soči predaleko, ali sam verovala da će se nešto desiti. Ali, izašla je prva lista, ja nisam bila na njoj i dva dana kasnije usledio je poziv Olimpijskog komiteta. U životu se sve vraća, sav trud i sve uloženo, ali nisam znala da će nagrada stići tako brzo“, rekla je Micićeva.

Nina je imala normu i za prethodne Igre u Vankuveru 2010. godine, ali ju je povreda sprečila da otputuje u Kanadu. Sada je, srećom, povreda nije sprečila da debituje na Olimpijskim igrama.

Brat (Vasilije) i ja odgajani u dugu olimpizma i Olimpijske igre su naš najveći cilj i predstavljaju krunu karijere. Osećam se prelepo, ceo tim nam je fenomenalan, atmosfera je sjajna, čekamo Nevenu da nam se pridruži“, istakla je srpska snouborderka.

Micićeva ističe da se raduje iskustvu koje donose Olimpijske igre i da su u celoj njenoj porodici presrećni zbog toga što će se naći u Sočiju.

Verujem da će sve biti kako treba, ja imam tremu od same pomisli da treba da uđem u avion i otputujem u Soči. Otkad sam saznala da će Soči biti domaćin bio mi je san da se tamo pojavim, sada sam to dosanjala. Svi u porodici smo presrećni, tri dana smo jurili sve potvrde da je to sigurno, da ne može da se promeni, da ne bi došlo do još jednog razočaranja. Kada smo shvatili da je to to sada se svi hvale da imaju olimpijku u kući“, rekla je Nina.

Micićevu takmičenja očekuju tek u poslednjih nekoliko dana Olimpijskih igara u Sočiju, a ona ističe da bi bila zadovoljna plasmanom među 16 najboljih.

Pre povrede sam imala nekoliko trka koje sam odvozala fenomenalno. Na pojedinim kvalifikacionim vožnjama sam bila među deset devojaka, što u snoubordu dosta znači jer postoji sistem eliminacija kada uđete među 16 najboljih, i od tada je osim talenta i rada i sreća bitan faktor. Najviše bih volela da se plasiram među 16, pošto ima samo 32 devojke i to je sam krem snouborda, a posle ćemo videti“, rekla je Micićeva.

Pored samog takmičenja, Nina se posebno raduje što će konačno iskusiti kako je to biti deo Olimpijskih igara.

Ne volim da kažem da je bitno učestvovati nizašta u životu, nisam osoba koja voli da gubi, tako da ne mogu time da se vodi. Želim da tamo bude sve kako treba, da upoznam što više ljudi, da sretnem neke koje nisam videla dugo, na primer sa Evropskog olimpijskog festivala mladih“, rekla je Micićeva za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: