Kejli Hamfriz – ‘metak’ iz Kalgarija

Kanađanka Kejli Hamfriz dolazi u Sočija sa jasnim ciljem, da ponovi ono što je uradila u domovini pre četiri godine. Ona je zajedno sa Heder Mojs osvojila zlatnu medalju u bobu, ostvarvši vreme od 3:28.28 minuta, skoro sekundu brže od zemljakinja Helen Aperton i Šeli-An Braun.

Izvor: Nemanja Ðorðeviæ

Ponedeljak, 03.02.2014.

01:17

Default images

Ne mogu da progovorim, ne znam šta da kažem. Uradile smo svoj posao, i to najbolje što smo mogle. Ispunila sam svoj san iz detinjstva, osećam se neverovatno”, rekla je tada 24-godišnja Kejli.

Posle uspeha da Igrama u Vankuveru, njena karijera nastavila je da se kreće uzlaznom putanom. Pre zlata u domovini, uspela je sa još tri timske koleginice da stigne do prve medalje u Svetskom prvenstvu. U Altenbergu 2008. godine izborila se za bronzanu medalju.

Ipak, nikako nije uspevala da se popne dalje od trećeg mesta na postolju u godinama koje su sledile. U Konigsu 2011. godine dodala je dve nove bronzane medalje u svoju kolekciju, u mešovitoj posada i dublu.

Naredne sezone ostvarila je isti uspeh u mešovitoj konkurenciji u Lejk Plesidu, a staza u državi Njujork ostaće joj u glavi kao prekretnica karijere. Zajedno sa olimpijskom koleginicom prigrabila je svoje prvo zlato u Svetskom prvenstvu.



Što se Svetskog kupa tiče, tu je neprikosnovena od 2010. godine. Do sada je zajedno sa Heder osvojila tačno 20 medalja, a posebno je fascinatna serija u poslednje tri sezone – sedam zlata. Seriju su prekinule prošlog meseca, kada su stigle samo do srebra u Park Sitiju.

U Sočiju važi za glavnog favorita, a za tako nešto najviše udela ima novo najsjajnije odličje na Svetskom prvenstvu. Zajedno sa koleginicom odvezla je odličnu trku i odbranila vrh u Sent Moricu.

Za trijumf su krucijalne četiri stavke. Dobar bob, po meni je kanadski najbrži na svetu, spretna koleginica, a ja moju Heder volim najviše na svetu. Pored toga, presudna je dobra priprema i veliki broj treninga. Skoro sve svoje snove sam ispunila, ali želje nikada ne nedostaje. Želim da pobedim u svim trkama u kojima se takmičim, a Igre su najveće takmičenje za svakog sportistu. Daću sve od sebe, dugo smo se spremale i nadam se da možemo da ponovimo uspeh iz Vankuvera”, rekla je Hamfrizova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: