Andre Lange i Kevin Kuske – vladari bob staza

Nemci Andreas Lange i Kevin Kuske spadaju u najveće legende u istoriji boba.

Momci rođeni u tadašnjoj Istočnoj Nemačkoj osvojili su ukupno deset olimpijskih odličja.

Svoju neverovatnu seriju počeli su 2002. godine u Solt Lejk Sitiju, kada su u četvorosedu stigli do zlata, da bi četiri godine kasnije, na Igrama u Torinu, odbranili titulu i pridodali zlato u dvosedu.

Izvor: Nemanja Ðorðeviæ

Ponedeljak, 03.02.2014.

00:11

Default images

2010. godine u Vankuveru nisu uspeli po treći put uzastopno da trijumfuju sa kolegama u četvorosedu, jer je od njih bio brži tim SAD, ali su zato maestralnom vožnjom odbranili zlato u dvosedu.

Sa po četiri zlatne medalje nalaze se u istoriji boba, jer niko nema više odličja od Langea i Kuskea.

Zajedno su se takmičili od 2003. godine, a za punih sedam godina zajedničkog takmičenja osvojili su fascinantih 28 zlatnih medalja.



Prvaci sveta bili su sedam puta, isto toliko puta podizali su pehar u Svetskom Kupu, dok su šampioni Starog kontinenta bili u šest navrata. Sa tri najveća takmićenja imaju još 13 srebrnih i 16 bronzanih medalja.

Šest godina stariji Lange ima u svojoj kolekciji sedam medalja više od svog kolege iz boba, jer se tim sportom bavi još od kraja drugog milenijuma.

Zanimljivo je da se Kevin pre boba bavio atletikom, tačnije sprintom, a 1998. godine stigao je i do bronzane medalje na junirskom šampionatu sveta.

Sve u svemu, neverovatni Nemci ostaće upisani u istoriji svetskog boba zlatnim slovima. Za preko deset godina bavljenja ovim uzbudljivim sportom osvojili su nadrealne 62 medalje i postavili izazov budućim generacijama, ali malo je verovatno da će ih neko u bližoj budućnosti stići i prestići.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: