Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 03.02.2014.

00:18

Bolshoy Ice Dome

Velelepna 'ledena' dvorana jedan je od najvećih i najskupljih objekata podignutih za Igre, i u njoj će se hokejaši boriti za zlato.

Izvor: Nemanja Đorđević

Autor:Nemanja Đorđević

Default images

Sa kapacitetom od 12 hiljada mesta najveća je na Zimskim olimpijskim igrama, što i sam naziv Boljšoj (najveći) asocira. Projektovana je tako da podseća na zaleđenu kap.

Pored finalnog meča, u planu je da se još nekolicina hokejaških mečeva odigra u dvorani od 180 miliona dolara, smeštenoj na obali Crnog mora.

Dvorana pripada kompleksu od ukupno tri objekta, koji su pod jurisdikcijom Međunarodne hokejaške federacije. Pored nje, u kompleksu se još nalaze „Šajba Arena“, locirana samo 300 metara dalje, i 'ledeni prsten' namenjen za treninge.

Sva tri objekta nalaze se u radijusu od 700 metara, kako bi bile što funkcionalnije i učesnicima pružile maksimalan komfor.

Posle završetka Igara, planirano je da se koristi za razne sportove, ali i za održavanje koncerata.

Dvorana je svečano otvorena 2012. godine, a jedna je od retkih koja će i posle Igara ostati u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve