Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 19.02.2014.

13:20

Novo zlato nepobedive Bjergenove

Norvežanke Marit Bjergen i Ingvild Flugstad Estberg osvojile su zlato u timskom sprintu u skijaškom trčanju na Igrama u Sočiju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Bjergenova i Estbergova su trijumfovale ubedljivo u vremenu od 16:04.05, sa devet sekundi prednosti u odnosu na Finkinje Kertu Niskanen i Aino-Kaise Sarinen.

Dominaciju Nordijki kompletirale su Ida Ingemarsdoter i Stina Nilson iz Švedske.

Bjergenova je trijumfom u timskom sprintu došla do svoje druge zlatne medalje na Igrama u Sočiju, posle pobede u skijatlonu, a pete ukupno. Takođe, došla je do svoje devete olimpijske medalje, a više od nje trenutno ima samo Italijanka Stefanija Belmondo, deset, ali od toga samo dve zlatne. Estbergova je, s druge strane, osvojila svoje prvo zlato, a drugu medalju, pošto je u invididualnom sprintu bila srebrna.

Iza Norvežanki, Finkinja i Šveđanki sledile su Nemice, Poljakinje, Ruskinje, Švajcarkinje i Amerikanke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

40 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu