Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 03.02.2014.

00:31

Ruski bob – ‘Zbornaja’ juri zlato kod kuće

Još nije poznata komletna posada ruskog boba, ali je sigurno da će među četiri člana biti veteran Aleksandr Zubkov. 39-godišnji osvajač dve olimpijske medalje imaće priliku da kruniše karijeru na domaćem terenu.

Izvor: Nemanja Đorđević

Autor:Nemanja Đorđević

Default images

Svoju prvu medalju osvojio je 2006. godine u Torinu, kada je sa trojicom kolega stigao kao drugi kroz cilj, sa samo 13 stotinki zaostatka. Četiri godine kasnije nisu uspeli da se domognu druge faze.

Ipak, Zubkov je i Vankuveru uspeo da se okiti medaljom, kada je zajedno sa Aleksejom Vojevodom završio trku kao treći.

39-godišnjak rodom iz Bratska ne zna za poraz u Svetskom kupu u prethode tri godine, a u period od 2003. do danas, osvojio je ukupno 20 medalja (sedam zlata, devet srebra i tri bronze). Takmiči se u svim varijacijama boba, a ovim opasnim sportom bavi od svoje 14 godine.



Zapažene rezultate imao je i na šampionatima sveta, osvojivši dve bronze, tri srebra, ali i jedno zlato. Do zlata je stigao u Konsingenu 2011. godine, takođe, paru sa Vojevodovim.

Igre u domovini biće poslednja prilika za njega da stigne do zlata u četvorosedu, a sa pravom slovi za jednog od najvećih favorita. Sa svojim kolegama napravio je dobru uvertiru, a pola sekunde ih je delilo da uvod bude odličan.

Naime, toliko ih je na nedavno završenom Svetskom šampionatu u Sent Moricu, delilo da završe ispred nemačkog boba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

37 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu