Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 02.02.2014.

13:19

Gregor Šlirencauer – sa 24 godine već legenda

Iako ove sezone ne beleži rezultate kakvi su se očekivali od njega, zbog svega onoga što je postigao sa 24 godine Gregor Šlirencauer se smatra glavnim favoritom pred Soči.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Šlirencauer je prošle sezone postao najuspešniji ski skakač u istoriji, pošto je nadmašio rekord Matija Nikenena po broju pobeda u Svetskom kupu. Mladi Austrijanac je to učinio početkom februara, kada je došao do trijumfa broj 47, a od tada je ostvario još pet pobeda, samo dve ove sezone i to na samom početku.

Ne znam šta da kažem, osećaj je fenomenalan. Fantastično je biti legenda, to sam sada postao, zar ne? Hvala svima što su bili uz mene, ovo nije kraj”, rekao je Šlirencauer posle 47. pobede u karijeri.

Iako je posle pobeda u Kusamu i Lilehameru usledio njegov pad u formi, Šlirencauer je ostao pri vrhu generalnog poretka Svetskog kupa. Od njega se uvek očekuju veliki rezultati, posebno zbog činjenice da mu je nepunih sedam sezona bilo potrebno da nadmaši legendarnog Nikenena, jednog od najvećih ski skakača u istoriji.



Šlirencauer je do sada osvojio sva Kristalna globusa, titule svetskog šampiona i u skokovima i u letovima. Ove sezone ima šansu da odbrani titulu u Svetskom kupu, ali i da se okiti olimpijskom medaljom. Iza sebe ima dve, i to bronze, koje je osvojio u Vankuveru pre četiri godine.

Olimpijske igre su velika motivacija za mene. Kada pogledate šta sam sve postigao tokom karijere vidite da mi nedostaje samo individualno olimpijsko zlato i to mi je sada cilj”, istakao je Šlirencauer.

Šlirencauer, inače, od rođenja ne može da čuje na levo uvo, a već od osme godine je u svetu ski skokova. Do svoje prve pobede došao je sa samo 16 godina i od tada nije stao. Najbolje od svega je što niko ne može da predviti šta bi sve što bi mogao da postigne do kraja karijere, ali je sigurno da će učiniti još mnogo toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve