Dnevnik iz Sočija: Čekanju dolazi kraj

Po drugi put specijalno za B92 sa Zimskih olimpijskih igara u Sočiju javlja se mladi srpski skijaš Marko Vukićević. Pored Marka, dnevnike iz Sočija za B92 je pisala Marija Milovanović, koordinator za odnose sa javnošću Olimpijskog komiteta Srbije, a njima će se narednih dana pridružiti i Nina Micić, prva srpska snouborderka koja učestvuje na Olimpijskim igrama.

Od kada sam došao na Olimpijske igre odbrojavam dane do superveleslaloma jer je to prva disciplina u kojoj se takmičim. Mogu Vam reći da mi sve teže pada čekanje, baš sam nestrpljiv.

Trudim se da ispratim sva skijaška takmičenja, onoliko koliko mi to obaveze dozvoljavaju. Baš sam danas gledao superkombinaciju i krivo mi je što zbog novih pravila koja su doneta u januaru nisam mogao da nastupim i u toj disciplini.

Super se slažem sa kolegima iz naše bob ekipe sa kojima sam i cimer. Momke sam nedavno upoznao i baš se dobro družimo. Naravno, i sa Ninom i Nevenom provodimo dosta vremena. Ostali, nažalost, nisu u našem selu, ali se trudimo da se viđamo što više.

Što se tiče drugih timova, najviše se družim sa skijašima iz Makedonije, Bosne i Hercegovine i Bugarske. Moram da istaknem i delegaciju iz Olimpijskog komiteta Srbije jer su nam na raspolaganju za sve što nam zatreba i maksimalno nas bodre na svim takmičenjima.

Odoh sada da se spremam za trke, potpuno sam ušao u ritam i spreman sam da u nedelju vozim muški.

Puno pozdrava iz Sočija,
Marko