Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 08.02.2014.

17:52

Bjerndalen osvojio 12. medalju na ZOI

Norvežanin Ole Ejnar Bjerndalen izjednačio je rekord Zimskih olimpijskih igara, pošto je u subotu osvojio 12. medalju.

Izvor: AR

Autor: AR

Default images

Bjerndalen je stigao do svog sedmog zlata, a imaće priliku da osvoji još neko i tako postane najuspešniji olimpijac svih vremena.

Ispred njega je samo Bjern Deli koji ima isti broj medalja, ali jedno zlato više.

Bjerndalen je pobedio u sprintu na deset kilometara u Sočiju, a u Rusiji će imati mogućnost da popravi svoj saldo i upiše se zlatnim slovima u istoriju ZOI.

Njegovo prolazno vreme bilo je 24:33,5, drugoplasirani Austrijanac Dominik Landertinger kasnio je sekund i po, a treći je bio Jaroslav Sukup iz Češke sa 24:39,2.

"Uradio sam sve kako je trebalo. Bila je ovo trka sa savršenim ritmom. Jednostavno, odradio sam sve onako kako najbolje znam", rekao je Bjerndalen.

Francuz Martin Furkad i Norvežanin Emil Hegle Svendsen, koji su važili za glavne favorite pred Soči, zauzeli su šesto, odnosno deveto mesto.

"Prošle godine si su mu poručivali da treba da se povuče. Ali, ja sam jedan od onih koji su mu rekli da nastavi. Svima koji nisu verovali u njega je zapušio usta", rekao je Furkad.

Deli i Bjerndalen su jedini olimpijci koji imaju sedam i više zlata na Zimskim olimpijskim igrama, a više o njima možete saznati u rubrici "legende".

U istoj trci srpski reprezentativac Milanko Petrović osvojio je 69. mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

33 d

U fokusu

Vidi sve