Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.06.2018.

15:17

Ranković: Možemo da pariramo Švajcarskoj

Pomoćni trener reprezentacije Srbije Ljubiša Ranković upozorio je na fizičku snagu Švajcarske, uoči duela dva tima.

Izvor: B92

Autor:B92

Ranković: Možemo da pariramo Švajcarskoj
Foto: StarSport

Srbija i Švajcarska sastaju se u drugom kolu Grupe E Svetskog prvenstva u Kalinjingradu, u petak od 20 časova.

Ovaj meč direktno odlučuje o plasmanu u osminu finala, a Srbija je bliža jer ima tri boda, dva više od konkurenta.

"Moramo da se pripremimo za sve mogućnosti. I fudbalske i nefudbalske. Veliki je ulog. Švajcarci su fizički dominantna ekipa, igraju na ivica faula. Videlo smo na utakmici protiv Brazila, najviše su prekida pravili na Nejmaru. Svesno su išli da ga fauliraju. Nismo nažalost gledali uživo taj meč jer smo bili u avionu, ali u ponedeljak uveče smo sve pogledali pažljivo. Svesni smo da pobedom izlazimo iz grupe. Naravno da neće biti lako, oni su kvaltetna ekipa, koja je duže vremena na okupu. Nadam se da ćemo pre Brazila rešiti sva pitanja", očekuje Ranković.

Švajcarci su iznenadili na premijeri remijem sa Brazilom 1:1.

"Švajcarci su pravili totalnu dragačiju taktiku protiv Brazila u odnosu na pređašnje utakmice. Ono što smo mi zaključili, trebalo bi da pokvarimo njihove odlične saradnje po boku, kao i rane centaršuteve, od koji ćemo morati da se branimo. Mislim da možemo da im pariramo, ali i da ih ugrozimo iz prekida".

Selektor Mladen Krstajić i njegov tim imaju na raspolaganje sve igrače, pa i Andriju Živkovića.

"Svi su u stroju. Živković je bio u protkolu i protiv Kostarike, iako je imao problem sa rukom, biće i na spisku za meč sa Švajcarcima. Spajić ima lakšu distorziju. Milivojević je imao problem i pred Kostarikance, ali pokazao je kakav je momak, odigrao je meč za desetku. Svi su u pogonu i spremamo se za utakmcu koja nam sve znači".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu