Nova vest
Fudbal

Subota, 16.06.2018.

20:30

Loš meč, ali važna pobeda Hrvatske na startu Mundijala!

Fudbaleri Hrvatske ostvarili su važnu pobedu na startu Mundijala u okviru grupe D, pošto su sa 2:0 savladali selekciju Nigerije. Live blog sa meča Hrvatska – Nigerija podledajte OVDE.

Izvor: B92

Autor:B92

Loš meč, ali važna pobeda Hrvatske na startu Mundijala!
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Hrvati nisu blistali u Kalinjingradu, štaviše odigrali su veoma slabo, ali su i tako uspeli da budu bolji od indisponiranih Nigerijaca i iskoriste kiks Argentine.

’Gaučosi’ su iznenađujuće remizirali sa Islandom u prvom susretu, pa ekipa Zlatka Dalića ima dobru šansu da završi kao prva u grupi.

Utakmica u Kalinjingradu trebalo je da nam donese dobar fudbal, ali smo za isti ostali uskraćeni u prvih 45 minuta. Hrvati su, pod pritiskom da su favoriti, teško uspevali da kreiraju dobre prilike, dok su se ’Super orlovi’ opredelili za polukontre i kontre.

Ekipa Zlatka Dalića je nekoliko puta pripretila sa distance, ali je nakon nešto više od pola sata igre ipak uspela da stigne do vođstva, iako u prvom delu nijedna ekipa nije imala šut u okvir gola.

Nakon kornera Luke Modrića sa desne strane, Mario Mandžukić se bacio u petercu i zahvatio loptu glavom koja je, na putu zakačila rivala i završila u mrežu – autogol je postigao Etebo.

Nigerija je već u sledećem napadu mogla da uzvrati, Odion Igalo nije uspeo, da bi najbolju šansu za ovu afričku selekciju propustio Aleks Ivobi u finišu poluvremena. Vezista Arsenala je iz prve uhvatio odbitak i opalio ga golu Danijela Subašića, ali je ispred njega sjajno izblokirao Dejan Lovren i Hrvatima sačuvao minimalnu prednost pred odmor.

Drugo poluvreme počelo je očekivanom ofanzivom ’Super orlova’, ali osim sporadičnih pokušaja Viktora Mozesa, nije bilo previše uzbuđenja. Hrvati su postepeno uspostavljali kontrolu i u u 72. minutu uspeli da prelome otpor rivala.

Ponovo je izuzetnu odluku doneo sudija Sandro Riči, kada je kod kornera video da je Ekong oborio Mandžukića i pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je kapiten Modrić, poslavši loptu u jednu, a golmana u drugu stranu.

Do kraja susreta je samo rezervista Mateo Kovačić propustio da uveća trijumf, ali susedi sigurno neće biti nezadovoljni ni ovim rezultatom.

U sledećem kolu 'Kockasti' se u četvrtak sastaju baš sa Argentincima, dok će Nigerijci na megdan Islandu dan kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

442 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve