Nova vest
Rukomet

Petak, 21.11.2014.

22:46

Srbija bez SP, idu Island i Arabija

Posle sastanka Svetske rukometne federacije odlučeno je da upražnjena mesta za Svetsko prvenstvo u Kataru 2015. popune selekcije Islanda i Saudijske Arabije.

Izvor:

Autor:

Default images

Iako je postojala mogućnost da se reprezetacija Srbije nađe na planetarnom šampionatu, Evropska rukometna federacija odlučila se da 'vajld kartu' dâ Islandu.

Mogućnost da se naša selekcija nađe na prvenstu planete pojavila se posle odustajanja Bahreina i Ujedinjenih Arapskih Emirata, zbog zategnutih političkih odnosa sa zemljom domaćina.

Bahrein i UAE su u međuvremenu želeli da se vrate na Mundijal, ali je Svetska rukometna federacija odbacila takvu mogućnost i kaznila saveze dveju zemalja sa 100.000 franaka.

Prilikom sastanka u Hercogenaurahu nisu korišćeni isti kriterijumi kao prethodnog puta, kada je odustala Australija. Tada je Nemačka, najbolje rangirana selekcija sa prethodnog velikog takmičenja, koja nije obezbedila učešće, dobila pozivnicu, a, ovoga puta, su mesta dodeljena federacijama Evrope i Azije.

Evropa je odlučila da pozivnicu prosledi Islandu, petoplasiranom na poslednjem prvenstu Evrope.

Svetsko prvenstvo za rukometaše će se održati od 15. januara do 1. februara 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu