Nova vest
Rukomet

Nedelja, 16.12.2012.

19:05

EP: Crna Gora šampion Evrope!

Rukometašice Crne Gore nove su evropske šampionke, pošto su u finalu EP savladale Norvešku posle duplih produžetaka sa 34:31 (28:28, 24:24, 12:11).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U spektakularnom i dramatičnom meču sa mnogo preokreta Crnogorke su na kraju imale više snage i živaca, pa su uspele da savladaju olimpijske, svetske i do ovog finala i evropske šampionke. Najefikasnija kod pobednica bila je Milena Knežević sa deset pogodaka, Katarina Bulatović postigla je osam, a Jovanka Radičević pet.

U ekipi Norveške najbolja je bila Ida Alstad sa 11 golova, Heidi Loke je postigla pet, a Anja Edin četiri pogotka.

Tokom većeg dela meča Crnogorke su kontrolisale rezultat, ali nikako nisu uspevale da se odlepe i da tako reše finale.

Na početku drugog poluvremena posle gola Radičevićeve Crna Gora je povela sa 15:12, ali Norvežanke se nisu dale i na krilima Alstadove uspele su da preokrenu (20:19).

Crna Gora je bila bliža pobedi u regularnom delu meča, pošto je Kneževićeva dala gol za 24:23 na četrdesetak sekundi do kraja. Ipak, nezaustavljiva Alstad na devet sekundi do kraja izborila je produžetke.

Crnogorke su igrale fantastično u odbrani i za prvih sedam minuta prvih produžetaka primile su samo jedan gol, pa su vodile sa 28:25. Međutim, Alstad sa tri gola, poslednjim na 16 sekundi do kraja, ponovo vraća Norvešku – 28:28 i novi produžeci.

Propuštena velika šansa nije demoralisala Crnogorke – igralo se u egalu sve do tri minuta pred kraj, a onda je su Katarina i Anđela Bulatović donele 33:31 Crnoj Gori i to je bio kraj.

Slavlje u Areni ispunjenoj crnogorskim navijačima moglo je da počne – Crna Gora je novi prvak Evrope!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

290 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu