Nova vest
Rukomet

Subota, 07.04.2012.

17:31

OI: Nikčević doneo bod Srbiji!

Rukometna reprezentacija Srbije remizirala je sa Poljskom 25:25 (15:14) u utakmici drugog kola kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Londonu.

Izvor:

Autor:

Default images

U prvom kolu su Poljaci pobedili Alžir sa 28:27, dok je Srbija poražena od Španije sa 30:27.

Poljaci su imali tri gola prednosti (25:22), ali je Srbija golom Ivana Nikčevića pet sekundi pre kraja meča stigla do izjednačenja. Srbiji je za odlazak na Olimpijske igre neophodna pobeda Španije nad Poljskom, kao i pobeda nad Alžirom u nedelju od 17.30 časova.

Rukometna reprezentacija Srbije je poslednji put učestvovala na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Srbija je vodila sve do sredine prvog poluvremena, a dva puta je bilo i +3 za sprske rukometaše (4:1, 5:2). Poljaci su prvi put na meču poveli sredinu prvog poluvremena (10:99), i prednost nisu ispuštali sve do 37. minuta kada je Srbija posle gola Marka Vujina povela sa 17:16.

Narednih 15ak minuta obe ekipe su smenjivale u vođstvu, ali su Poljaci od 52. do 54. minuta iskoristili islključenja Beljanskog i Manojlovića i stigli do dva gola prednosti. Posle gola Krištova Lijevskog tri minuta pre kraja utakmice Poljaci su poveli sa tri gola prednosti - 25:22.

Ipak Srbija se nije predavala i golovima Nikčevića i Prodanovića prišla je na -1 (25:24), a zatim i golom sjajnog levog krila Ivana Nikčevića u poslednjim sekundama meča stigla do boda. Poljaci su minut pre kraja meča imali dva gola prednosti, ali je Srbija uspela da se odbrani, a Darko Stanić je posle odbrane uspeo da asistira Nikčevića. Posle gola Nikčevića Poljaci za pet sekundi nisu uspeli da upute udarac ka golu Stanić. Imao je Bilecki priliku iz slobodnog udarca u poslednjoj sekundi utakmice, ali je srpski tim izblokirao njegov udarac.

Srbija je kao i u meču sa Španijom povela sa 2:0, a prva dva gola za vicešampione Evrope postigao je Ivan Nikčević. Prvi gol za Poljake na meču postigao je Lijerski, a posle gola veterana Dalibora Čuture Srbija je povela 3:1.

U petom minutu Darko Stanić je odbranio sedmerac. Srbija je golom Ilića prvi put na meču stigla do tri gola prednosti (4:1). Poljaci postižu dva gola u naredna dva minuta, ali onda Srbija drugom golom Čuture posle deset minuta vodi sa 5:3.

Brzo su na drugoj strani odgovorili Poljaci i golom Tkačika, a zatim i Jureckog posle isključenja Nikčevića stigli do prvog izjednačenja na meču – 5:5.

Posle povratka Nikčevića na teren Srbija golom Manojlovića stiže do novog vođstva - 6:5. Poljaci su u 16. minutu posle gola Lijevskog poveli prvi put na meču (7:6), pa je srpski selektor Veselin Vuković zatražio tajm-aut. Kapiten Srbije Momir Ilić posle tajm-auta postigao je prvi gol na meču, ali Bartoš Jurecki vraća gol prednosti Poljacima. U 20. minutu Srbija je prvi put na meču imala igrača više pošto je isključen Tkačik. 17 sekundi posle isključena Tkačika isključen je i Jurašik posle faula nad Nikčevićem u golmanskom prostoru.

Momir Ilić je bio precizen sa sedam metara. Međutim Poljaci su uspeli da postignu gol u minutima kad su imali dva igrača manje terenu, Jurecki je savladao Stanića. Na drugoj strani Nikčević je brzo savladao Šmala, ali je srpska odbrana ponovo podbacila, pa je Lijevski još jednom savladao Stanića (10:9). Posle lošeg napada Srbije usledila je kontra Poljaka posle koje su prvi put na meču poveli sa dva gola – 11:9.

Pivot Srbije Rastko Stojković je zatim sa dva gola doneo novo izjednačenje. Poljaci su ponovo poveli, ali je Srbija treči golom Stojkovića izjednačila rezultat protiv iskusnog poljskog tima.

Do kraja prvog poluvremena važne golove za Srbiju postigli su kapiten Momir Ilić i Marko Vujin, ali ipak Poljaci su posle prvih 30 minuta igre imali gol prednosti - 15:14.

Najbolji igrač Srbije u poslednjim minutima prvog poluvremena Rasto Stojković postigao je prvi gol za „orlove“ i u drugom poluvremenu.

Šesnaesti gol na meču za Srbiju postigao je Momir Ilić pošto je uspešno realizovao još jedan sedmerac, a posle gola Marko Vujin u 37. minutu Srbija je povela prvi put posle dvadesetak minuta i vođstva od 9:8 u prvom poluvremenu.

Golovima Žarka Šešuma i nezaustavljivog Stojkovića Srbija je održala gost prednosti (19:18, 45. minut). Međutim Poljaci su golovima Lijevskog i Jirašeka dva puta stizali do izjednačenja.

Darko Stanić je u 47. minutu drugi put na meču odbranio sedmerac Poljacima. U narednim minutima obe ekipe su smenjivale u vođstvu. Golove za Srbiju su postigli Ilić i Vujin, dok su Lijevski i Tkačik postigli golove za Poljake. U 52. minutu isključen je Beljanski posle faula nad Lijevskim, a već u sledećem napadu Poljaka isključen je i Manojlović. Srbija je primila dva gola sa dva igrača manje.

Veselin Vuković je u 54. minutu zatražio tajm-aut na kome je tražio od srpskih igrača da budu agresivniji i da ne čekaju prekršaje Poljaka. Posle odličnog dodavanja Čuture Nikčević je postigao gol, ali je na drugoj strani Bilecki postigao gol i „vratio“ Poljake na +2 (24:22).

Tkačik je posle faula nad Stojković četiri i po minuta pre kraja meča isključen. Srbija nije iskoristila prvi napad sa igračem više. Šmal je zaustavio udarac Nikčevića sa krila. Golom Krištova Lijevskog Poljska je stigla do tri gola prednosti – 25:22. Ipak Srbija je u poslednja tri minuta meča postigla tri gola (Nikčveić dva i Prodanović) i stigla do boda.

SRBIJA: Marjanac (3 odbrane), Stanić (13 odbrana), Šešum 1, Vujin 3, Nikčević 6, Manojlović 1, Toskić , Ilić 5, Marković, Prodanović 2, Stojković 5, Rnić, Beljanski, Čutura 2, Stanković, Nenadić.

POLJSKA: Šmal (11 odbrana), Jaska, K. Lijevski 2, Kucinski, Jaclevski 2, Tkačik 4, Bilecki 2, Višnjevski 4, Vikari, B. Jurecki 2, Jurašik 4, M. Jurecki 3, Jurkievic, M. Lijevski 1, Siprzak, Rosinski 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu