Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 10.05.2010.

13:29

Kup: Kolubara - Zvezda (18.30h)

Rukometaši Kolubare i Zvezde boriće se u ponedeljak od 18.30 časova za titulu u Kupu Srbije u Smederevu.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Do plasmana u finale Kolubara je došla savladavši Naisus u polufinalnom meču 35:32, dok je Zvezda bila bolja od Dinama 31:20. Ovo je istorijska prva prilika Kolubare da osvoji duplu krunu.

Najbolji igrač polufinalnog susreta Kolubare i Naisusa bio je Obrad Radulović, koji je postigao 11 pogodaka. Kolubara je tek u nastavku slomila otpor borbenih Nišlija i stekla pravo da brani pehar.

"Imali smo veći broj iskusnih igrača i to je odlučilo. Još jednom se pokazalo da je najteže pobediti u unapred dobijenom susretu. Ovo je naše treće finale i nadam se da će i treća biti sreća", rekao je pomoćni trener Kolubare Marko Isaković posle meča.

Na susretu Crvena zvezda - Dinamo, najbolji igrač bio je Draško Nenadić, koji je postigao pet pogodaka. Posle intoniranja himne i minuta ćutanja posle iznenadne smrti trenera Zorana Kurteša, Pančevci su samo na početku imali minimalnu prednost, dok im je otpor potpuno posle 38. minuta, kada se Zvezda rezultatski "odlepila" i meč završila sa 11 golova prednosti.

"Odigrali smo disciplinovano i zrelo, rasporedili ravnopravno snagu, pa spremno dočekujemo finale. Čestitam Dinamu na borbenoj igri, ali je očigledno da nisu imali snagu da u istom ritmu odigraju ceo meč. Pozivam smederevske navijača da danas u mnogo većem broju dođu i ispune ovu prelepu dvoranu, nadam se i uživaju u izvanrednom finalu", rekao je trener "crveno-belih" Igor Butulija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu