Nova vest
Rukomet

Subota, 19.01.2008.

19:35

Srbija stoprocentno kroz prvu fazu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se sa stoprocentnim učinkom u drugu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2009. godine. Srbija je na Banjici pobedila selekciju Izraela rezultatom 44:36 (20:15). Naša selekcija ostvarila je sve bodove u mečevima sa Izraelom i Farskim ostrvima.

Srbija će se u junskom baražu sastati sa nekom od ekipa koje će se na Evropskom prvenstvu u Norveškoj plasirati između trećeg i šesnaestog mesta.

Na Banjici Srbija je na početku stekla veliku prednost, koju je stabilno držala tokom celog meča, i ostvarila ubedljivi trijumf.

Žreb za baraž održaće se u Lilehameru 27. januara, na dan kada se igra finale Evropskog prvenstva.

Među reprezentativcima Srbije najefikasniji su bili Ivan Nikčević i Nenad Vučković sa po šest golova.

Najbolji strelac meča bio je Izraelac Avišaj Smoler, koji je postigao osam pogodaka.

U dosadašnjem toku kvalifikacija Srbija je pobedila Izrael u Tel-Avivu 34:31.

U duelima sa selekcijom Farskih Ostrva ostvarena je dvostruka pobeda - 47:24 i 33:28.

Tabela sedme grupe kvalifikacija:
1. Srbija 4 4 0 0 158:119 8
2. Izrael 4 2 0 2 124:120 4
3. Farska Ostrva 4 0 0 4 94:137 0

Posle meča najbolji strelac izraelske reprezentacije Avišaj Smoler čestitao je Srbiji na pobedi.

"Srbija je fizički jači tim. Mi smo, nažalost, izgubili, ali imamo mladu ekipu i nadam se da ćemo do sledeće godine napredovati i da ćemo uspeti da se kvalifikujemo na naredno veliko takmičenje", rekao je najbolji strelac Izraela.

Selektor Izraela Šlomo Hofman istakao je da se nada da će Srbija uspeti da se plasira na SP 2009. godine, jer ima veoma dobar tim.

"Srbija ima fizički snažan tim, igra brz, evropski rukomet, a nama ostajemo da iz godine u godinu napredujemo kako bismo se u nekom
narednom periodu plasirali na veliko takmičenje
", rekao je Hofman.

Jedan od najboljih igrača Srbije Ratko Nikolić naglasio je da je njegova ekipa ostvarila cilj - stigla do baraža bez izgubljene utakmice.

"Mi smo naše zacrtano ostvarili, a sada nam ostaje da čekamo žreb i da se nadamo da ćemo dobiti nekog lakšeg protivnika. Dobro ćemo se spremiti u svakom slučaju", rekao je Nikolić.

Selektor Srbije Jovica Cvetković ocenio je da je Izrael namučio njegovu ekipu u dve utakmice.

"Bilo je teško igrati 120 minuta protiv ekipe koja forsira brz rukomet. Mislim da publika može da bude zadovoljna, jer je videla 80 golova. Mi ćemo sada svojim putem i nadam se da ćemo dobiti lakšeg protivnika u baražu", rekao je Cvetković.

Dvorana: SC "Voždovac" na Banjici. Gledalaca: oko 2.000. Sudije: Nikolas Kores i Sotiris Migas (Grčka). Isključenja: Srbija 4, Izrael 4 minuta. Sedmerci: Srbija 5 (4), Izrael 6 (5).

Srbija: Šijan, Vučković 6, Kojić, Churuvija, Nikčević 6, Stojanović 1, Rajković 4, Beljanski 3, Perišić, Ilić 5, Bojinović 5, Nenadić 2, Pejanović, Prodanović 3, Andjelković 5, Nikolić 4.

Izrael: Dorišenko, Neman 5, Langlib 3, Smoler 8, Turel 2, Pomeranc 6, Birenbaum 1, Matalon, Gros, Ješua 1, Mirkus 3, Pepo, Halifi 1, Avram 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu