Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.05.2017.

19:35

Mladenović i Voznjacki teško do druge runde

Kristina Mladenović plasirala se u drugo kolo RG pobedom nad Dženifer Brejdi u tri seta, dok je istim rezultatom Karolina Voznjacki pobedila Džejmi Fourli.

Izvor: PT

Autor: PT

Mladenović i Voznjacki teško do druge runde
Getty Images

Teže nego što je očekivano francuska teniserka srpskog porekla savladala je malo poznato Amerikanku i to posle velike borbe u trećem setu.

Da nešto ne funkcioniše baš najbolje u igri Kiki videlo se u prvom setu koji je dobila 88. teniserka sveta. Mladenovićeva je uzvratila u drugom, pošto ga je dobila sa 6:3, međutim onda je usledila prava drama.

Viđeno je čak devet brejkova u trećem setu, a odlučujići je napravila Francuskinja u 15 gemu trećeg seta. Na kraju Kiki je uspela da potvrdi brejk i dobije treći set sa 9:7. Protivnica u borbi za treću rundu biće joj Sara Erani koja je bila bolja od Misaki Doi.

Kada je reč o Karolini Voznjacki, ona je takođe nego što se očekivalo savladala 337. teniserku planete Džejmi Fourli. Dobila je Dankinja prvi set, međutim drugi je izgubila pa se ušlo u odlučujući treći set.

Voznajcki je bila smirenija i sa 6:3 dobila ovaj deo meča, pa će u narednom kolu sastati sa kvalifikantinjom Fransojsom Abandom.

Od ostalih duela, u balkanskom duelu Hrvatica Ana Konjuh pobedila je Crnogorku Danku Kovinić i u trećem kolu sastaće se sa Magdom Linet.

Prolaz u dalju rundu obezbedile su i Kirsten Flipkens, Samanta Stosur, Kiki Bertens i Karolina Pliškova koja sa 2:0 u setovima bila bolja od Sasai Ženg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu