Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.05.2015.

18:35

Mari uz oscilacije do trećeg kola

Endi Mari plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u četiri seta savladao Portugalca Žoa Sousu – 3:1 (6:2, 4:6, 6:4, 6:1).

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Škot će se za osminu finala boriti sa Australijancem Nikom Kirjosom, kome je Kajl Edmund iz Velike Britanije predao meč drugog kola.

Uvod u meč bio je maratonski gem, u kom smo videli po četiri gem i brejk lopte, da bi Mari na kraju uspeo da oduzme servis rivalu. Uspešno je čuvao prednost do samog kraja, a onda u sedmom gemu napravio novi brejk i stigao do vođstva.

U drugom delu igre videli smo najviše uzbuđenja u celom meču, pošto je Portugalac posle velike borbe uspeo da stigne do izjednačenja. Najpre je uspeo da po prvi put u meču stigne do brejk šansi, i to tri vezane, iskoristivši već prvu. Međutim, Mari mu je uzvratio na sličan način, ali je Sousa ponovo bio koncentrisaniji i drugim uzastopnim brejkom stigao do izjednačenja u setovima.

Uvodnih nekoliko gemova trećeg seta proteklo je u sigurnim servis gemovima s obe strane, da bi Sousa propustio veliku priliku da možda i prelomi meč u svoju korist. Škotlanđanin je uspeo da spase dve brejk lopte, a zatim, ponovo, u sedmom gemu kaznio propuštenu šansu rivala, napravio brejk i kasnije ponovo poveo u setovima.

Takav splet okolnosti potpuno je demoralisao Portugalca, koji već na stratu četvrtog seta gubi servis, a Mari u potpunosti koristi situaciju i sa ubedljivih 6:1 stiže do konačnog trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu