Nova vest
Tenis

Nedelja, 23.05.2010.

18:19

Dan drugi: Novak, Jelena, Ana, Viktor...

Drugog dana na Rolan Garosu na teren će četvoro srpskih tenisera i teniserki.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Posle ispadanja Tipsarevića prvog dana, na teren će drugog dana Novak Đoković, Jelena Jankovič, Ana Ivanović i Viktor Troicki.

Đoković na startu igra protiv Kazahstanca Jevgenija Koroljeva, taj meč je postavljen na teren ‘Suzan Lenglen’, drugi je po redu posle jednog ženskog singla, i trebalo bi da počne oko 12 časova i 30 minuta.

Đoković i 22-godišnji Koroljev, koji je trenutno 73. igrač sveta, sastajali su se do sada samo jednom. 2007. na Mastersu u Indijan Velsu srpski teniser je pobedio sa laganih 6:2, 6:1, ali Koroljev je od tada dosta napredovao pa treba očekivati teži meč za Đokovića.

Viktor Troicki nije imao sreće sa žrebom, pošto će mu protivnik u prvom kolu biti 21. nosilac i specijalista za šljaku Španac Tomi Robredo. Taj meč postavljen je na teren broj 17 i drugi je po redu, nakon duela Horhe Agilar – Tomaš Berdih. Troicki i Robredo do sada su igrali dva puta, i u oba meča slavio je Španac. 2009. na Australija openu bilo je ubedljivih 6:1, 6:3 i 6:0, a ove godine na Mastersu u Monte Karlu Robredo je takođe slavio bez izgubljenog seta – 6:4, 6:3.

Jelena Janković je u Parizu postavljena za četvrtog favorita turnira, a protivnica u prvom kolu biće joj Australijanka Ališa Molik. Taj duel je postavljen na isti teren gde igra i Novak Đoković, četvrti je po redu, i počinje oko 17 časova i 30 minuta. Jelena se sa Ališom Molik, koja zauzima 94. poziciju na WTA listi, do sada sastajala šest puta, a zanimljivo je da Australijanka vodi sa 4-2.

Međutim, to ništa ne znači pošto su poslednji međusobni meč dve teniserke odigrale 2006. godine, a u poslednja dva međusobna duela trijumfovala je srpska teniserka.

Osvajačica Rolan Garosa iz 2008. godine Ana Ivanović svoje učešće ove godine počinje duelom protiv Čang Kai Čen iz Kineskog Tajpeha. Taj meč postavljen je na teren broj jedan, treći je po redu posle muškog i ženskog singla, i počinje oko 15 časova.

Pored srpskih tenisera, drugog dana na Rolan Garosu na teren će i prvi igrač sveta Rodžer Federer, Britanac Endi Mari, Serena Vilijams, Karolina Voznijacki...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu