Nova vest
Tenis

Utorak, 25.05.2010.

16:14

Žistin Enan: "Nedostaje mi konstantnost"

Žistin Enan nema poraz na Rolan Garosu još od 2004. godine, mada nije učestvovala poslednje dve godine. Belgijanka je uspešno startovala na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske pobedivši Cvetanu Pironkovu iz Bugarske sa 6:4, 6:3.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Bila sam veoma srećan samo jer sam ponovo na centralnom terenu. Danas kad sam se probudila i pre nego što sam izašla na teren, zaista nisam znala šta da očekujem i kako ću se nositi sa svojim emocijama. Tada sam se osećala kao da nikada nisam igrala ovde, ali čim sam kročila na teren posvetila sam se meču, osetila sam kako mi se u misli vraćaju mnoga sećanja. Bilo je fantastično podeliti taj osećaj sa publikom, ponovo su mi pružili veliku podršku”, izjavila je Enan.

Delovalo je kao da se malo mučiš sa servisom, ali čini se da si pod pritiskom igrala odlično?

“Da, nisam dobro servirala, to je sigurno, ali je ritern bio dobar. Ona ima snažan i brz servis, ali sam preuzela kontrolu sredinom prvog seta i u drugom sam onda bila opuštenija. Posle toga sam postala agresivnija i pokušala više da izlazim na mrežu. Ona ima čudan stil igre, jako udara lopticu i drago mi je da sam prošla kroz ovo jer prva runda nikada nije laka”.

Tvoja protivnica je igrala da si danas igrala bolje nego u prošlosti. Možeš li da uporediš sebe sada i iz prošlosti, i kao igračicu i kao ličnost?

“Radila sam dosta naporno prethodnih nekoliko meseci, ali put koji moram da prevalim je i dalje vrlo dug. Sada sam manje konstantna nego ranije, ne mogu da održim intenzitet sve vreme, pa na tome najviše radim trenutno. To nije lako, prošlo je samo pet meseci od mog povratka. Takođe, kao da nisam živela na ovom svetu prethodne dve godine, što može da bude prednost, ali ne pomaže mi da se koncentrišem tokom mečeva. Moram još da radim na tome, ali sigurno je da sam popravila brojne aspekte igre. Kao osoba, ne mislim da sam se promenila, ali shvatila sam i naučila mnogo stvari o sebi i osećam se bogato jer sam se vratila tenisu sa svešću o stvarima koje nisam znala pre dve-tri godine”.

Kako ti se čini protivnica u drugoj rundi, hoće li biti lakše nego danas?

“Ne poznajem Klaru Zakopalovu, to nije lako ime za izgovor. Još uvek nemam nikakvu informaciju o njoj jer nikada nisam igrala sa njom. Sve što znam jeste da moram da nastavim da radim, a informacije ću dobiti od svog trenera”.

Sada si se vratila, a mnogo je teniserki koje su bile u vrhu i kada si napustila tenis. Zašto misliš da je tvoja igra ostala tako moćna?

“Ta generacija je veoma jaka – Klajsters, Serena, Venus, Kuznjecova, Dementijeva... One imaju iskustvo, kao i ja, ali dolazi i nova generacija. Mnoge među njima su veoma mlade i još treba mnogo da uče, što naravno ne znači da ne mogu da naprave značajan rezultat na Gren slem turniru. Ali, istina je da se nije promenilo mnogo toga, iste igračice su tu kao i kada sam odlazila. Dobro je kada je velika konkurencija kao sada, to je dobro za sport”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu