Nova vest
Tenis

Utorak, 25.05.2010.

15:31

Rodžer Federer: "Početak je najbitniji"

Prvi teniser sveta i aktuelni šampion Rolan Garosa Rodžer Federer u intervjuu za zvanični sajtr drugog Gren slema sezone govorio je o značaju dobrog starta na turnirima, ali i motivaciji neophodnoj da se uspe i mogućim protivnicima u završnici turnira...

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

"Početak je uvek bitan, naročito kada branite titulu, tada morate odmah da krenete jako. Na početku smo obojica igrali dobro, a ja sam pri rezultatu 5:4 dobio svoju šansu i potom je bilo malo lakše. Luščak je potom morao više da se trudi, ja sam mogao malo da se opustim i na kraju sam igrao sve svoje najbolje udarce. Uglavnom, bio je to idealan početak turnira", kaže Švajcarac.

Federer se osvrnuo i na mogućnost da u četvrtfinalu igra sa Robin Soderlingom, prošlogodišnjim finalistom.

"Da budem iskren, nisam video njegov žreb. Ne znam koji nosioci se nalaze u njegovom žrebu, ali mislim da je dosta napredovao u prošloj godini. Na prošlom Rolan Garosu je bilo iznenađenje što je ušao u finale, a ove godine je sedmi teniser sveta, što je uspeh. Sada je samo pitanje da li može da pobedi tri od top 10 tenisera sveta za redom i osvoji turnir. To je najbitnije kada gledate mečeve koji mogu da traju pet setova", dodaje Federer.

Šesnaestostruki osvajač Gren slema je govorio i o motivaciji koja je mladim teniserima neophodna ukoliko žele da naprave uspeh.

"Svaki teniser prolazi kroz period kada je teško da igra, onda kada su očekivanja najveća. Mislite da morate da poboljšate igru i da se dokažete i tada dolazi pritisak, kada izgubite meč mislite kako je trebalo da dobijete i tako dalje. Počeci su frustrirajući i tada se motivacija gubi, a naročito kada ste mladi i kada počnete da mislite da biste mogli da radite nešto drugo u životu, a ne samo da igrate tenis. I ja sam prošao kroz takve trenutke".

Iako mašta o finalu, Federer ne želi da nanovo govori o očekivanjima ljubitelja tenisa koji se nadaju da će ga tamo čekati Rafael Nadal.

"O ovome sam već govorio. Ne znam da li treba da na ista pitanja odgovaram iznova, ali nadam se da ću igrati finale i nadam se će mi u finalu protivnik biti on, to bi bilo savršeno. Ako bilo ko od nas dvojice ne uđe u finale, biće velika šteta, ali videćemo. Sad je tek prvo kolo, a ne polufinale, znači, polako", zaključuje Švajcarac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu