Nova vest
Tenis

Utorak, 25.05.2010.

13:17

Endi Mari: "Verovao sam u sebe"

Škotski teniser Endi Mari napravio je veliki preokret protiv Rišara Gaskea u prvom kolu Rolan Garosa. Francuz je vodio sa 2-0 u setovima, imao je i brejk prednosti u trećem, ali je Mari pobedio sa 4:6, 6:7, 6:4, 6:2, 6:1. Britanac je tako ponovo nadokandio 0-2 u setovima protiv Gaske, pošto je isto učinio i pre dve godine na Vimbldonu. U drugoj rundi Mari će igrati sa Huanom Ignasijom Čelom.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Da li si verovao da ti je potrebno samo da osvojiš jedan set i da će onda stvari krenuti na tvoju vodenicu?

“Mislim da nisam dobro igrao prvi set, a stvarno sam želeo da pokušam i uzmem prvi set. Možda sam zato malo izgoreo u želji. Ipak, znao sam da će njemu biti teže što meč bude duže trajao, ali igrao je sjajan tenis. Odlično je udarao lopticu, koristio je svaku priliku za napad, a i statistika pokazuje da smo obojica igrali dobro, imali smo više direktnih poena nego neiznuđenih grešaka. Borio sam se i verovao u sebe i uspeo sam da se vratim”.

Koliko je teško kada u tako dugom meču nekoga pogodi neka bolest ili slično? Koliko je važno održati koncentraciju?

“Da, bilo je teško, uvek je važno da ne pokažeš kako se osećaš. I meni je meč trajao četiri sata, psihološki sam iscrpljen, pogotovo što sam imao dva seta zaostatka. Treba ostati koncentrisan, naročito protiv tenisera kao što je on, koji je ‘kidao’ lopticu. Teško je igrati protiv takvih momaka, znam da sam jednom pogledao i video da ima 59 vinera i 30 neiznuđenih grešaka”.

Koje si probleme imao tokom meča i kako si sada?

“Koleno mi je rovito, a meč od četiri sata mu sigurno nije pomogao. Moram da se potrudim da mi bude bolje do sledećeg meča. Ali, svi imaju svoje probleme, vrlo je teško u individualnom sport. To koleno me boli u različitim delovima godine, ne mogu ništa da uradim povodom toga. To je nešto sa čime sam rođen i sa čime ću morati da živim celog života”.

Možeš li da nam kažeš nešto o Čeli, da li je opasan?

“On je dobar teniser sa mnogo iskustva. Moram da se postaram da se oporavim na pravi način. Ako se budem osećao dobro pred meč, verujem da ću pobediti. Ipak, on ima rezultate iza sebe i ne smem ga potceniti”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu