Nova vest
Tenis

Utorak, 25.05.2010.

12:24

Ana Ivanović: "Drugačija sam nego pre dve godine"

Rivalka Ane Ivanović u prvom kolu Rolan Garosa bila je anonimna Kai Čen-Čang iz Kineskog Tajpeha, trenutno 89. teniserka na WTA listi. Ivanovićeva je bila veoma nervozna, što najbolje ilustruje činjenica da je napravila 12 dvostrukih servis grešaka, ali je presudio čisti kvalitet i Ana je pobedila sa 6:3, 6:3 posle 62 minuta igre.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Ivanovićeva je posle meča izjavila da oseća da je na pravom putu da se vrati u vrh ženskog tenisa.

“Mislim da sam napravila ogroman napredak u prethodnih nekoliko sedmica. Zaista osećam da pripadam vrhu i da mogu da se vratim među najbolje na svetu. Moram da imam samopouzdanja kada udaram lopticu, da imam poverenja u svoju kretnju i udarce, a ne da se povlačim. Takođe, popravila sam i servis, odlično sam servirala prethodnih nekoliko sedmica. Ipak, ponekad sumnjam u sve. Mislim da je u pitanju jedan proces i da moram neke stvari da radim iznova dok mi ne postanu rutina”.

Ana Ivanović je posle poraza u Indijan Velsu ove godine počela da radi sa Hajncom Guntartom, nekadašnjim trenerom Štefi Graf. Srpska teniserka kaže da je saradnja sa nemačkim stručnjakom dala pozitivne rezultate.

“Mnogo stvari se promenilo, mislim da sam potpuno drugačija teniserka nego što sam bila pre dve godine, dodala sam neke nove aspekte svojoj igri. Nekada se sve to uklopi kako treba, a nekada je malo teže. Ipak, otkad sam krenula da radim sa Hajncom napredak je vidljiv, osećam se bolje na terenu. Osećam da postajem sve konstantnija, što sam uvek pokušavala da budem”.

Na pitanje koji su joj trenutno ciljevi u karijeri, Ivanovićeva je odgovorila:

“Očekivanja su ista (kao pre dve godine), ali pokušavam da ne mislim o tome i da se koncentrišem na svaki meč pojedinačno. Volim da igram na šljaci, odrasla sam na toj podlozi. Uvek je zabavno ponovo doći u Pariz, publika je neverovatna, uvek mi daju podršku. Pokušavam da idem korak po korak, ali i dalje od sebe imam visoka očekivanja”.

U drugoj rundi Ana će igrati sa 28. nosiocem Alisom Klejbanovom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu