Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.05.2008.

15:46

Đoković teško sa Gremelmajrom

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Denisom Gremelmajrom rezultatom 3:1 po setovima 4:6, 6:3, 7:5, 6:2 u meču koji je trajao dva i po časa. Njegov sledeći protivnik biće Migel Anhel Lopez Haen koji je bio bolji od Franka Dančevića 3:1.

Đoković je loše počeo meč izgubivši prva četiri gema. Gremelmajr je poveo sa 5:1, ali je srpski teniser dobio naredna tri gema. U desetom gemu, Nemac pravi dve uzastopne servis greške, ali je ipak uspeo da se izvuče iz neprijatne situacije i taj deo igre reši u svoju korist. Prvi set je trajao 39 minuta.

Na početku drugog seta, Gremelmajr je imao dve brejk lopte ali nije uspeo da ih iskoristi. Đoković je zaigrao agresivnije i počeo da drži meč pod kontrolom. Treći teniser sveta je dobio drugi set 6:3 i izjednačio rezultat na 1:1.

Novak je odlično počeo treći set i veći deo diktirao igru. Najlepši poeni na meču viđeni su upravo u tom delu igre, pre svega, u petom gemu. Đoković je dva puta oduzeo servis protivniku i došao do prednosti od 5:1, ali tada dolazi do naglog pada u njegovoj igri.

U sedmom gemu kada je servirao za set napravio je nekoliko grešaka i dozvolio Gremelmajru da napravi brejk, dobije naredna četiri gema i izjednači na 5:5. Posle 49 minuta igre u trećem setu, Đoković je ipak stigao do 7:5.

Četvrti set srpski teniser rutinski rešava u svoju korist rezultatom 6:2 iskoristivši dve od pet brejk lopti.

Novak Đoković nije se do sada sastajao sa Migelom Anhelom Lopezom Haenom, 264. teniserom na ATP listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu