Nova vest
Tenis

Petak, 30.05.2008.

13:08

Ana u osmini finala, ispala Serena!

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Svetski broj dva Ana Ivanović u trećem kolu Rolan Garosa savladala je tridesetu nositeljku Karolinu Vozniacki u dva seta 6:4, 6:1 za 89 minuta igre. Srpska teniserka će se u osmini finala sastati sa Čehinjom Petrom Četkovskom, koja je savladala zemljakinju Ivanu Benešovu. Iznenađenje dana je svakako eliminacija Serene Vilijams od Slovenke Katarine Srebotnik 6:4 6:4.

U prvom setu Ivanovićeva nije briljirala. Tek nakon 57 minuta igre i vrhunskog otpora Dankinje Ivanovićeva je uspela da reši set u svoju korist 6:4. Nakon odličnog početka, i rezultata od 2:0, Vozniacki je silovito krenula da bi osvojila sledeća tri gema i preokrenula meč u svoju korist. Ivanovićeva je bila superiorna u vinerima, 12 naspram svega četiri vinera Vožnjački, ali je napravila i 33 neiznuđene greške, koje su je mogle koštati prvog seta.

Ipak, Ivanovićeva je dobro odreagovala, te je šesti gem dobila sa nulom, da bi u sedmom gemu napravila brejk protiv Vozniacki, koja je napravila seriju taktičkih grešaka u igri sa osnovne linije i na mreži. U osmom gemu viđena je možda najveća bitka u meču, pošto je Vozniacki, nakon 18. neiznuđene greške Ivenovićeve i sedam đuseva uspela da ribrejkuje i ponovo zapreti. Iskustvo je potom preovladalo, jer je Ivanovićeva nanovo uzvratila brejkom, a potom i iskoristila već prvu set loptu za vođstvo od 1:0.

U drugom setu viđena je potpuna dominacija srpske teniserke, koja je napravila dva brejka za vođstvo od 4:1, i potom potpuno slomila otpor Dankinje, koja nije imala odgovor na snažne udarce srpske teniserke. Ivanovićeva je takođe iskoristila i prvu meč loptu, plasiravši se tako u osminu finala drugog Gren Slema sezone.

Ovo je druga pobeda Ivanovićeve nad sedamnaestogodišnjom Vozniacki. Prvi put dve teniserke su se satale na Australijen Openu, gde je srpska teniserka takođe slavila rezultatom 6:1, 7:6.

Vilijamsova nije pokazala stabilnost Ivanovićeve, te je propustila mnoge prilike da meč reši u svoju korist, što je Srebotnik iskoristila na pravi način, frustrirajući protivnicu agresivnom igrom. Slovenka je brejk napravila već u prvom gemu i održala dobru igru da bi trijumfovala u prvom setu 6:4. U drugom setu peta nositeljka bolje se držala, ali su propuštene prilike za brejk pri rezultatu 2:2 i 3:3 uticale na igru Amerikanke, što je Srebotnikova iskoristila da napravi brejk za 5:4, i potom servirala za meč.

U nastavku dana Jelena Janković sastaće se sa Slovakinjom Dominikom Cibulkovom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Tenis

Endi Mari opet na terenu

Britanski teniser Endi Mari vraća se na teren 18. maja u Ženevi, saopšteno je na sajtu turnira u tom švajcarskom gradu.

Tanjug

15:05

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu