Nova vest
Tenis

Utorak, 20.05.2008.

21:48

Najčudniji mečevi u istoriji: „Molićemo, bez „flash-a““

Agresivnog Amerikanca Džima Kurijera teško da je ikad išta moglo da uznemiri i poremeti na terenu. Nakon odličnih nastupa na mnogim turnirima početkom devedesetih, na Rolan Garos 1994. stigao je kao pobednik iz 1991. i 1992, kao i vicešampion iz 1993.

Ipak, u 1994. je doživeo blagi pad forme, pa je na drugi Gren slem godine stigao kao „tek“ sedmi na ATP listi, ali uprkos tome niko nije verovao da će u prvom kolu imati ikakvih problema protiv Francuza Žan Filipa Florijana. Kurijer je meč počeo odlično, i prvi set dobio 6:1.

A onda se desilo nešto nesvakidašnje. Počeo je da se pojačano znoji i biva dekoncentrisan, izgledalo je kao da mu je neprijatno, a nakon sedam uzastopno odserviranih duplih grešaka, izgledalo je kao da se niotkuda našao u velikom problemu

Izvor: Ana Kržavac

Autor:Ana Kržavac

Default images

Do kraja je, kako doliči šampionu, ipak uspeo da se pribere, te je meč završio rezultatom 6:1, 6:4, 6:4.

Meč kao takav nije bio uopšte zanimljiv, ali je priča vezana za Kurijerovu distrakciju usred meča koja se pojavila naknadno mnogima bila urnebesna. Kada je jedna od obožavateljki gospodina Florijana videla da njen favorit gubi, odlučila je da stvari uzme u svoje ruke, ili, bolje rečeno, noge.

Britanski Tajms je nakon meča izvestio, sa priloženim slikama, da je mlada brineta sa sredine tribina dozivala Amerikanca, i nakon što bi on pogledao, ona bi raširila noge i zadigla suknju! Tek kada su joj prišla dva radnika obezbeđenja, mlada navijačica je odlučila da se smiri, a Kurijer je mogao da nastavi sa mečom.

Glasine koje su kružile planetom nakon ovog nesvakidašnjeg izveštaja, tvrde da ova priča nije istinita, ali do danas samo mlada brineta i Amerikanac, koji je turnir završio tako što je tek u finalu poražen od strane Španca Sergeja Brugere, znaju istinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve