Nova vest
Tenis

Utorak, 20.05.2008.

21:40

Najčudniji mečevi u istoriji: „Povratak iz mrtvih“

Iako je veilki broj zaposlenih i volontera na Vimbldonu tokom godina tvrdilo da bu noću često čuli udaranje loptica na praznom terenu, do danas ne postoji dokaz o postojanju „teniskog duha“.

Najbliži opisu tog „duha“ našao se harizmatični Indijac Vidžaj Amritraž, čija se teniska priča sigurno može uvrstiti među najzanimljivije u istoriji tenisa.

Izvor: Ana Kržavac

Autor:Ana Kržavac

Default images

Vidžajev izuzetno dobar izgled nije mogao da mu pomogne u osvajanju mečeva, ali je sigurno bio presudan faktor za dobijanje uloga u filmovima. Kada je dobio ulogu u filmu „Octopussy“, gde je glumio sa Rodžerom Murom, odlično mu je odgovaralo da je premijera filma u Londonu 1983. svega nedelju dana pred početak Vimbldona, takmičenja na kojem je takođe želeo da zablista.

Uživajući u svom trenutku slave, sastavio je društvo tenisera da sa njim ide na premijeru. Svi su bili dobro raspoliženi i provodili su se, osim Amerikanca Džona Kliža, kome je malo falilo da se kvalifikuje za turnir, i koji je bio stavljen na listu rezrevi kao prvi igrač da se kvalifikuje u slučaju da neko odustane od turnira.

Igračima je naročito zanimljiva bila Amritražova uloga u filmu, pošto je u jednoj sceni negativce udarao reketom. Nažalost za njegov lik, do kraja filma je bo ubijen, za razliku od Bonda, koji je pokupio slavu.

U trenutku Amritražove filmske smrti, Brus Kliž je skočio usred bioskopa i povikao: „To! Ušao sam!“

Dok su se ostali teniseri grohotom smejali, većina prisutnih je na pomahnitalog Amerikanca gledala sa sažaljenjem.

Svega nekoliko dana kasnije, Amritraž je na terenu izdržao jedva malo duže nego na velikom platnu. U prvom kolu turnira poražen je od Australijanca Marka Edmondsona 6:3, 6:4, 7:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve