Nova vest
Tenis

Sreda, 28.05.2008.

17:02

Marina Eraković

Marina Eraković je protivnica Jelene Janković u drugom kolu Rolan Garosa. Marina igra pod zastavom Novog Zelanda, a rođena je u Splitu. Ima 20 godina i uglavnom se takmiči na turnirma nižeg ranga. Do sada je bilo relativno uspešna, pošto je osvojila osam ITF trofeja. Trenutno je 80. na WTA listi (najbolji plasman 78. mesto), a ostvarila je turnirski prihod od 150 hiljada dolara. Na ovogodišnjem Rolan Garosu prvi put se plasirala u glavni žreb nekog gren slem turnira.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Erakovićeva je profesionalnu karijeru počela je 2004. godine, ali tada je odigrala samo jedan turnir – na 'fjučersu' u Velingtonu (10.000 dolara) stigla je do polufinala. Početkom 2005. godine pružala je odlične partije na 'fjučersima' na travi, a osvojila je totule u Varnamabulu i Jaravongu. Posle plasmana u polufinale u Fukuoki (50.000 dolara) Novozelnađanka je ušla u najboljih 300 teniserki sveta. Te sezone je dobila 'specijalnu pozivnicu' u Oklendu, kada je debitovala na WTA turu.

Do septembra 2006. godine zabeležila je razočaravajući skor 12-14, a onda je osvojila dva turnira sa nagradnim fondom od 25.000 dolara i jedan od 50.00. To joj je omogućilo proboj u prvih 200.

U 2007. godini je pet puta igrala u glavnom žrebu WTA turnira, a ukupno je imala 40 pobeda i 22 poraza. Trijumfovala je na dva 'fjučersa' u Australiji, a u oba finala savladala je Sofi Ferguson.

Na početku ove sezone je u Oklendu eliminisala Elen Beri, Ešli Harklroud i Veru Zvonarjevu, a u polufinalu je izgubila od Aravan Rezai. Bio je to prvi put od 1990. godine da je jedna novozelandska igračica dogurala tako daleko na nekom turniru WTA tura. Od tada je postala relativno redovan učesnik na najvećoj sceni – iz kvalifikacija je stigla do polufinala Memfisa (175.000 dolara), zatim do trećeg kola u Majamiju. Na šljaci je ove godine do Rolan Garosa imal skro 0-2.

Jelena Janković i Marina Eraković se do sada nisu sastajale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve