Nova vest
Olimpizam

Sreda, 17.08.2016.

08:52

Državni vrh čestitao Štefaneku

Rvač Davor Štefanek oduševio je Srbiju prvom medaljom, pošto je osvojio zlato na Olimpijskim igrama do 66 kilograma.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Državni vrh čestitao Štefaneku
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Štefanek je u finalu pobedio Jermena Migrana Arutunjana.

Meč je završen rezultatom 1:1, ali je srpski rvač slavio jer je poslednji uzeo poen.

Posle fantastičnog uspeha državni vrh čestitao je Davoru na najsjajnijem odličju.

"Gospodine Štefanek, alal vera, Srbija je večeras srećna i ponosna na Vas i Vaš tim! Hvala za sve!", objavio je Vučić sinoć na svom ’Tviter’ nalogu.

Oglasio se i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

"Čestitam Vam Davore prvo olimpijsko zlato za Srbiju. Svojom veštinom i borbenošću obradovali ste sve gradjane Srbije. Neka Vaša najsjajnija medalja bude srećan početak novih pobeda i uspeha. Srbija je ponosna na svog šampiona!", ističe se u čestitki predsednika Nikolića, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika republike.

Siniša Mali čestitao je i zahvalio se u ime svih Beograđana.

"U ime Grada Beograda i u svoje lično ime od sveg srca čestitam na osvajanju zlata na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru. Ovo je istorijski uspeh i prva medalja na ovogodišnjim OI za Srbiju. Svi smo izuzetno ponosni na Davora i siguran sam da će njegovi rezultati biti podstrek i drugim sportistima da postavimo našu zemlju i na pobednička postolja. Vidimo se na balkonu Starog dvora", navodi se u čestitki gradonačelnika.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kazala je da je Štefanekov uspeh motiv ostalim sportistima.

"Verujem da je Vaš uspeh, na koji smo svi ponosni, najbolli podsticaj ostalim sportistima i sportistkinjama iz našeg tima da do kraja Olimpijskih igara postignu dobre rezultate i donesu iz Brazila još medalla za Srbiju. Najiskrenije Vam čestitam na velikom uspehu i verujem da ćete u nastavku karijere Srbiji doneti još sjajnih odličja sa velikih takmičenja", navodi se u čestitki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

245 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve