Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 11.08.2016.

19:35

Dudaš: Biće što niko ne očekuje

Srpski desetobojac Mihail Dudaš rekao je da će na Olimpijskim igrama ostvariti rezultat koji niko ne očekuje i da mu ne bi smetalo da osvoji bronzanu medalju.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Dudaš: Biće što niko ne očekuje
Foto: Getty images

"Ovo mi je treći desetoboj, od sebe psihički očekujem mnogo, ali videćemo šta će telo da kaže. Postoji zamor, ali nadam se da neće doći na Olimpijskim igrama. Treninzi iz poslednje dve nedelje na Bledu pokazuju da sam spreman. Mislim da će da bude nešto što niko ne očekuje", rekao je Dudaš

Dudaš, nekrunisani "kralj bronzanih medalja" će takmičenje u desetoboju početi u sredu od 14.30.

"Bronza iz Rija mi ne bi smetala, to bi bila šesta medalja u nizu, videćemo. Takmičenje na Olimpijskim igrama je specifično, dobri takmičari naprave loše i dobre rezultate. Desetoboj je specifičan pošto se tu ne snadje i otpadne 30 do 40 odsto takmičara", rekao je Dudaš.

On je naveo da se oseća spremno, ali umorno, pošto će mu desetoboj na Igrama biti 10. ovogodišnje takmičenje.

"Imali smo lep niz treninga od početka priprema, nismo imali mnogo povreda. Trenirali smo u Africi gde su bili obezbedjeni svi uslovi potrebni da se spremim za Igre i Evropsko prvenstvo. Dočekao sam spreman evropski šampionat, dovoljno da uzmem bronzanu medalju i na neki način rasterećeno udjem u pripreme za Olimpijske igre. Čeka nas lepo takmičenje, vidim da je ludačka energija prisutna kod svih. Najbolji padaju, a ovi što su manji favoriti dolaze do izražaja. To su Olimpijske igre, ljudi treba da shvate da svi dočekuju spremni to takmičenje, a tako i mi i naš tim. Nadam se da će da bude onako kako smo zamslili", rekao je Dudaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

5 d

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

5 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu