Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.12.2022.

12:43

Brojne zvezde fantazija "preživele" katarske senzacije

Nakon Nejmara, Kilijana Mbapea, Harija Kejna i Kristijana Ronalda, učešće u osmini finala su obezbedili takođe Lionel Mesi i Robert Levandovski.

Izvor: B92

Autor:B92

Brojne zvezde fantazija
Foto: Profimedia / Jean Catuffe / DPPI

Spektakl koji sigurno obezbeđuju samo velike fudbalske zvezde bio je upitan nakon senzacija koje su priredile Saudijska Arabija i Japan.

Ipak jedan broj favorita uspeo je da obezbedi nokaut fazu uprkos senzacijama u Kataru.

Mesi, kojem je ovo poslednji nastup na najvećoj svetskoj fudbalskoj smotri, uspeo je da sa svojim saigračima obezbedi prolaz u narednu fazu.

S druge strane, Poljsku i Roberta Levandovskog spasila je bolja gol razlika u odnosu na konkurenta Meksiko.

Ostaje pitanje da li će i druge fudbalske zvezde sa svojim reprezentacijama izboriti osminu finala, a to ćemo saznati u preostala dva takmičarska dana po grupama koji su zakazani u četvrtak i petak.

U grupi F sastaju se Belgija i Hrvatska čiji će susret verovatno značiti i eliminacija sa šampionata jedne od navedene dve reprezentacije, s obzirom da Maroko ima bodovnu prednost u odnosu na Belgiju, a igra sa Kanadom koja je izgubila sve šanse za prolaz.

Tako da će Luka Modrić, Mateo Kovačić, Ivan Perišić sa jedne ili Tibo Kurtoa, Kevin de Brujne, Eden Azar i Romelu Lukaku s druge strane biti prinuđeni da pakuju kofere već nakon grupne faze.

Takođe u četvrtak, ali u večernjem terminu, svoje utakmice igraju Španija i Nemačka koje će morati da potvrde ulogu favorita protiv Japana, odnosno Kostarike.

Ekipa Portugala je već obezbedila prolaz dalje, a poslednju utakmicu u grupi igra protiv Južne Koreje u petak.

Među zvezdama koje su završile dosadašnje učešće su Kristijan Eriksen (Danska), Ener Valensija (Ekvador), Geret Bejl (Vels) i Gilermo Očoa (Meksiko).

U nezavidnoj situaciji je i Heung-min Son (Južna Koreja).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve