Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 28.10.2012.

16:34

Pet medalja za Srbiju na SP u Lesnu

Srpski kuglaši i kuglašice, poslednjeg dana Svetskog prvenstva u Lesnu, osvojili su pet medalja zlato, četiri srebra i bronzu na pojednačnoj kategoriji.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Vilmoš Zavarko je sa 953 čunja oborio i svetski rekord u kombinaciji gde je osvojio zlato.

Prvak sveta u kombinaciji (najkompletniji igrač šampionata, sabira se najbolji rezultat iz pojednačnog – klasik i pojedinačnog - sprint) Vilmoš Zavarko okitio se i bronzom u pojednačnoj - klasik konkurenciji.

Dve srebrne medalje pripale su Robertu Ernješiju – pojedinačno klasik i pojednačno – za kombanaciju, srebrom se okitila i Livia Santo u pojednačnom delu - klasik.

Robert Ernješi je u sprintu osvojio srebro, a Vilmoš Zavarko i Daniel Tepša bronze.

Sa ukupno osam trofeja, jedno zlato, četiri srebra i tri bronze Srbija je najuspešnija nacija na Šampionatu sveta, ispred Hrvatske i Mađarske.

Po broju medalja Hrvatska je prva sa četiri trofeja (3 – 0 – 1) ispred Srbije sa 8 (1- 4 - 3) i Mađarske sa tri (1 – 1 – 1).

U finalu Livia Santo je sa 605:611 (2:2) izgubila od Snježane Kramar iz Hrvatske.

Bronzane medalje pripale su Evi Sajko koju je Livia Santo izbacila u polufinalu sa 618:584 (3:1) i Korini Kastner.

U muškom finalu Robert Ernješi je poražen od Petruit Mihaljčoua iz Rumunije sa 625:605 (3:1). Bronze su osvojili Vilmoš Zavarko, koga je u polufinalu savladao Robert Ernješi sa 650:648 (2:2) i Rumun Nikolae Lupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu