Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 18.04.2010.

13:51

Pobeda Arha pred 140.000 gledalaca

Austrijanac Hanes Arh trijumfovao je na drugoj trci ovogodišnjeg Red Bull Air Race šampionata koja je održana u australijskom Pertu pred 140.000 gledalaca.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Arh je do prvog trijumfa ove sezone došao u vremenu od 1:26.03 minuta s prednošću od 48 stotinki u odnosu na miljenika domaće publike Meta Hala. Treće mesto na drugoj trci sezone zauzeo je Britanac Pol Bonom, aktuelni šampion i vodeći u generalnom plasmanu, koji je trijumfovao na otvaranju sezone, pre tri nedelje u Abu Dabiju.

Red Bull Air Race šampion iz 2008. godine je do trijumfa došao fantastičnom vožnjom, a priliku da ga ugrozi na putu do trijumfa u poslednjem delu trke imao je samo Hal, ali je on napravio grešku u poslednjem, četvrtom, delu staze i morao je da se zadovolji drugom pozicijom. Plasman na drugo mesto i to pred svojim navijačima za Australijanca je najbolji u dosadašnjem delu karijere.

Ovo je definitivno put kojim idemo napred. Sve počinje vizijom, a ovo je bila moja. Imao sam problema tokom cele nedelje, ali da li tada treba da napadam ili usporim? Prezadovoljan sam rezultatom”, istakao je Arh posle trijumfa.

Zahvaljujući trijumfu u Pertu Arh je iza sebe ostavio razočaravajući rezultat iz Abu Dabija, gde je bio 11. posle diskvalifikacije zbog navodnog preopasnog letenja. Zahvaljujući bodovima osvojenim u Australiji Austrijanac se vratio u borbu za titulu. Posle dve trke ovogodišnjeg šampionata Bonom na čelu plasmana ima 22 bodova, četiri više od sunarodnika Najdžela Lemba, koji je bio četvrti u Pertu, dok je Arh treći sa 14 bodova.

Ovogodišnji Red Bull Air Race šampionat se nastavlja 8. i 9. maja u Rio de Žaneiru, u Brazilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu