Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 17.04.2010.

13:36

Bonom najbrži u kvalifikacijama

Britanac Pol Bonom povećao je prednost u plasmanu Red Bull Air Race šampionata prvim mestom u kvalifikacijama u Pertu pred drugu trku sezone.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Aktuelni šampion, ujedno pobednik prve trke ovogodišnjeg šampionata u Abu Dabiju, je pred 65.000 gledalaca u Australiji najbrže vreme ostvario za 1:25.07 minuta. Drugo mesto, sa zaostatkom od samo 13 stotinki, zauzeo je bivši šampion Austrijanac Hanes Arh, dok je treći bio još jedan Britanac Najdžel Lemb, sa za više od sekund i po slabijim vremenom.

Tokom većeg dela kvalifikacija viđena je velika borba za pol poziciju na zapadu Australije, a Arh je na kraju bio najbliži da ugrozi Bonoma. Ipak, obojicu je mogao da ugrozi Lemb, ali je on dobio kaznu od dve sekunde zbog nepravilnog prolaska kroz jednu od kapija i zbog toga je pao na treće mesto.

Druga trka ovogodišnjeg Red Bull Air Race šampionata na programu je u nedelju od 6.40 časova po srednjeevropskom vremenu, a očekuje se da će je na licu mesta pratiti preko 100.000 ljudi, što će je učiniti najvećim sportskim događajem u Australiji.

Takmičenje u Pertu je počelo u četvrtak, ali u senci pada Brazilca Adilsona Kindelmana, koji je srećom iz njega izašao samo sa manjim povredama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu