Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 02.05.2016.

10:19

SP: Selbiju +3 na "poluvremenu" finala sa Dingom

Prvi snukeraš sveta Mark Selbi na polovini meča vodi u finalu Svetskog prvenstva protiv Dinga Đunhuija, rezultatom 10-7.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

SP: Selbiju +3 na
Photo by Nigel Roddis/Getty Images

Posle prve dve sesije, na "poluvremenu" susreta u 'Krusibl teatru', Englez ima tri frejma prednosti, iako je rezultat mogao da bude mnogo ubedljiviji.

Selbi je svoj polufinalni meč protiv Marka Fua završio u subotu nešto pre ponoći po lokalnom vremenu, ali mu to nije smetalo da furiozno krene u finalu.

Napadačka igra nije ga slušala tokom turnira i jednom je morao da proradi, dok je Ding bio impresioniran svojim prvim učešćem u finalu najvećeg turnira na planeti. Šampion iz 2014. godine ekspresno je poveo sa 6-0 i nije morao mnogo da radi jer mu je protivnik poprilično olakšavao svojim grešakama.

Jedan od važnijih frejmova u meču bio je sedmi, kada je Đunhui zamalo izbegao da možda već posle tri sesije doživi poraz. Napravio je brejk od 63 poena, potom napravio grešku i Mark je mogao da počisti sto za novu krađu.

Stigao je sve do teške plave kugle, ali je ona ostala na rupi i Ding se upisao na semafor. To mu je pomoglo da na prvu pauzu ode sa 6-2, da bi onda potpuno proigrao u nastavku. Vezao je brejkove od 103, 89 i 86 poena, smanjio na 8-7 u 15. partiji koja je trajala 66 minuta i doveo meč u egal.

Ipak, Selbi je uzvratio i pred odlučujuče borbe ulazi sa solidnom prednošću.

29-godišnjak iz Đijangsua postao je prvi Kinez u istoriji koji se plasirao u finale u Šefildu, i tek treći igrač koji može da podigne trofej svetskog šampiona, a da je igrao kvalifikacije. Samo su Teri Grifits 1979. i Šon Marfi 2005. stizali do poslednjeg meča, a da nisu bili rangirani u 16 najboljih.

Treća sesija počinje od 15 časova po našem vremenu, dok je završna serija frejmova zakazana za ponedeljak uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu