Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 27.02.2013.

18:08

Roni: Dostavljač me vratio u formu

Aktuelni prvak sveta u snukeru Roni O’Saliven rekao je da je tokom pauze u karijeri trenirao sa dostavljačem kineske hrane.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Četvorostruki prvak sveta je u novembru rekao da se ove sezone neće takmičiti iz privatnih razloga, ali je u utorak saopštio da će, ipak, braniti titulu osvojenu prošle godine u Šefildu.

O’Saliven je rekao da tokom pauze nije mnogo trenirao, već da se zabavljao i odmarao, a određeni period radio je kao fizički radnik na jednoj farmi. Priznao je da je trenirao sa dostavljačem kineske hrane, kao i da je tokom treninga pravio brejkove od 80, 90 poena, što ga je ohrabrilo.

Trenirao sam oko deset dana u poslednjih devet meseci. Nisam trenirao sa ostalim igračima, već sa svojim drugom, vozačem koji po kućama raznosi kinesku hranu. On je dostavljač, a ne snukeraš. Preko dana dođe kod mene i odigramo po neku partiju snukera, a uveče mi donese hranu. Zove se Aleks i dobar je momak. I hrana je, slučajno, veoma dobra“, rekao je O’Saliven.

Od osvajanja četvrte titule svetskog šampiona prošlog maja, O’Saliven je odigrao samo jedan meč, u septembru u Gločesteru, kada je izgubio od Sajmona Bredforda.

O'Saliven je rekao da ne može da živi bez snukera, ali i da se odlučio na povratak jer mu je bilo dosadno, pošto nije putovao na turnire i igrao zvanične mečeve. Takođe, rekao je da se nada da će više uživati u mečevima i najavio da će njegova nova knjiga izaći na jesen.

O’Saliven je prvi profesionalni turnir osvojio sa 12 godina, maksimalni brejk od 147 napravio je sa 15 godina, a godinu dana kasnije, 1992. postao je profesionalac. Sa 15 godina i 51 nedelju najmlađi je igrač u istoriji snukera osvajač rangirajućeg turnira. Tokom karijere je osvojio 24 rangirajuća turnira, a 11 puta je pravio maksimalni brejk, čime se izjednačio sa legendom Stivenom Hendrijem.

Svetski šampionat u snukeru biće održano od 20. aprila do 6. maja u Šefildu, a O’Saliven će biti prvi nosilac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu