Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 20.05.2010.

15:56

Lendis optužio Armstronga za doping

Bivši američki biciklista Flojd Lendis priznao je izvršnom direktoru Biciklističkog saveza Amerike Stivu Džonsonu da je uzimao doping.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lendis je 2006. godine trijumfovao na trci "Tur d'Frans", ali su je titula oduzeta jer njegovi testovi posle 17. etape pokazali povišeni nivo testosterona.

"Želim da olakšam svoju savest. Ne želim da budem više deo problema", napisao je Lendis, koji tvrdi da su osim njega doping uzimali i Belgijanac Johan Brujnel, Lens Armstrong, kao i još nekolicina biciklista.

Otkako je započeo svoju karijeru, Armstrongu doping nikada nije dokazan, kao niti Brujnelu, iako su obojicu često tokom njihovih karijera dovodili u kontekst korišćenja nedozvoljenih supstanci.

Lendis je takođe napisao da su iz Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) zataškali ceo slučaj dopinga kod Armstronga i Brujnela nakon što su postigli 'finansijski sporazum'.

Aktuelni predsednik UCI Pet Mekvejd opovrgnuo je Lendisove optužbe i najavio tužbu protiv njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu