Za 38 opština i gradova 128 miliona dinara za sport i omladinu

Više od 128 miliona dinara dodeljeno je 38 jedinica lokalnih samouprava u Srbiji za podršku u oblasti sporta i omladine.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kako je poručeno na skupu, sredstva će biti opredeljena za izgradnju, opremanje i održavanje sportskih objekata, kao i za programe i projekte u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je poručio novinarima da je cilj pomoći da se omogući bolji život mladima i istakao da je ponosan što se po prvi put finansiraju opštine iz južne srpske pokrajine - Zubin Potok i Gračanica.

Kako je naveo, opština Zubin Potok dobila je sredstva za sufinansiranje programa za izgradnju biciklističkih staza, a Gračanica za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih.

"U prethodnom periodu, Vlada Republike Srbije i Ministarstvo omladine i sporta svojim radom potvrdili su jasnu opredeljenost države da se ulaže u ono što je najvrednije – u sport i mlade. Jedinice lokalnih samopurava su nam ključni partneri u ostvarivanju prioritetnih ciljeva, a to su kontinuiran rad na stvaranju uslova za kvalitetniji život mladih u Srbiji, kao i ravnomeran razvoj sportske infrastrukture u svim delovima naše zemlje. Svima nama je u interesu da stvorimo generacije mladih koji su zadovoljni i ostvareni na ličnom, društvenom i profesionalnom planu i da stvorimo najbolju bazu gde svoje prve korake prave budući veliki šampioni srpskog sporta. Izgradnjom novih i rekonstrukcijom postojećih sportskih objekata, kao i podrškom našim mladima u težnji da svakodnevno napreduju u državi koja im za to stvara uslove, zajedno gradimo lepšu sadašnjost i temelje za nove generacije koje će za najbolje primere imati ljude iz svog najbližeg okruženja",
poručio je Udovičić.

On je istakao da Ministarstvo podstiče lokalne samouprave da šire sportsku infrastrukturu i jačaju kapacitete, što se, kaže, ogleda u većem broju fiskulturnih sala i sportskih terena.

Kruševac je jedan od gradova koji je dobio sredstva Ministarstva omladine i sporta, a gradonačelnica Jasmina Palurović je objasnila da je reč o projektu skejt parka.

"Građani i svi oni koji dođu u Kruševac imaće priliku da kroz vožnju rolera, bicikla i skejtova uživaju u skejt parku kakvog nema u Srbiji"
, navela je Palurović i izrazila očekivanja da će projekat biti uspešan.

Član Gradskog veća za sport i omladinu grada Novog Sada Ognjen Cvjetićanin naveo je da su od Ministarstva dobili 3,8 miliona dinara, koji će biti opredeljeni za bezbednost mladih, zapošljavanje, zaštitu životne sredine...

Od 2014. godine, Ministarstvo omladine i sporta podržalo je 258 programa jedinica lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou, u ukupnom iznosu od skoro 400 miliona dinara.

Takođe, podržan je 71 projekat i program u oblasti sporta kroz izgradnju, opremanje i održavanje sportskih objekata, u iznosu većem od 1,4 milijardi dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.