Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 12.07.2018.

11:31

Finale SIM: Sve spremno za spektakl na Adi

Državno finale 5. Sportskih igara mladih (SIM) za 2018. se u Beogradu, na Adi Ciganliji, uz učešće 1.715 sportista, od toga 1.396 takmičara i 319 vođa ekipa.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Finale SIM: Sve spremno za spektakl na Adi
Foto: Sportske igre mladih

Igraće se u dve grupe, a ceremonijom žreba, za sve sportove u ponedeljak 23. jula, zvanično će početi završna manifestacija.

Prva grupa na programu je od 23. do 25. jula u rukomete, basketu 3 na 3, tenisu, stonom tenisu i šahu, a druga od 25. do 27. jula u malom fudbalu, odbojci, između dve vatre i odbojku na pesku.

U atletici su kroz partnerska takmičenja sa Savezom za školski sport Srbije već poznati pobednici koji će predstavljati Srbiju na regionalnom finalu u Splitu krajem avgusta.

Učesnici koji nisu iz Beogada, uz pomoć i podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, po prijavama ekipa za boravak biće smešteni u domovima, Domu učenika Železničke škole i Domu učenika PTT škole.

"Sportske igre mladih pridružuju se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u zaštiti dece i mladih od nasilja i razvijanju pozitivnog sistema vrednosti. Sve je spremno, a planiramo i iznenađenja na samom žrebu, koji će se održati 23. jula u Hotelu M, gde će kuglice izvlačiti poznati bivši sportisti i treneri", izjavila je Marija Mihajlović, asistent predsednika Sportskih igara mladih Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

12 h

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

14 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu