Nova vest
Olimpizam

Sreda, 28.02.2018.

21:00

Udovičić: Gradimo dvoranu vrednu 12 miliona evra

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je da radove na izgradnji nove sportske multifunkcionalne dvorane na u sklopu Nacionalnog trening centra.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Nova dvorana u okviru kompleksa SRC "Košutnjak" u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije prostiraće se na površini od 3,36 hektara, a ukupno vrednost investicije iznosi 12 miliona evra.

"Cilj ovakvih ulaganja Vlade je da se i dalje razvija i unapredi sportska infrastruktura i to objektima kao što će biti ova multifunkcionalna dvorana koji ispunjavaju sve standarde i zahteve savremenog vrhunskog sporta. Na jednom mestu imaćemo obezbedjene sve uslove kako za optimalan trening, tako i za praćenje zdravstvenog stanja i oporavka sportista“, rekao je Udovičić.

U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje i dizanje tegova.

Svaki od pomenutih sportova imaće autonomne sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na visokom nivou, specijalizovana borilišta, streljanu i veštačku stenu, saune, prostorije za masažu, namenske teretane, kancelarije za trenere.

Prostorije u okviru multifunkcionalne dvorane namenjene svakom od pomenutih sportova prostiraće se na površini od po 800 do 1.000 kvadratnih metara, u skladu sa zahtevima pojedinačnih sportskih saveza, kao i standardima za ove sportove.

Pored toga, na raspolaganju će biti i zajednički sadržaji u okviru objekta zona za relaksaciju, glavna teretana, sportska sala za takmičenja i sportove sa loptom.

"Želimo da svaki sport dobije svoju bazu i da se naši sportisti pripremaju u Srbiji, da ne idu u inostranstvo, već da sportisti iz drugih zemalja dolaze u naše centre", istakao je Udovičić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, olimpijski šampion u rvanju, istakao je da ulaganjem u ovako veliki objekat na svetskom nivou, država pokazuje koliko su joj važni sportisti i sportski radnici.

"Ovom multifunkcionalnom dvoranom, koja će se izgraditi, stvaraju nam se izuzetni uslovi za treniranje, a na nama je da vredno treniramo i nastavimo da Srbiji donosimo medalje”, rekao je Štefanek.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović istakao je da je Zavod kuća svih sportista i da će pored svih sportskih sadržaja koje danas Zavod ima ova dvorana biti jedinstvena u regionu i šire, jer na jednom mestu SRC „Košutnjak“ ima i smeštajne kapacitete i kompletnu zdravstvenu zaštitu i sve uslove za pripreme i trenig sportista.

"Ovo što smo danas videli je nadmašilo sva moja očekivanja, želim da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta što su prepoznali naš rad, trud, zalaganje i naše rezultate i što dobijamo ovakav trening centar. Ovaj objekat zadovoljava uslove za sve sportove i sportiste i doprineće našim rezultatima“, rekla je olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić.

Događaju su prisustvovali državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić, direktorka Antidoping agencije Srbije Milica Vukašinović Vesić, predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov, predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, generalni sekretari i ostali predstavnici saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve