Nova vest
Olimpizam

Utorak, 20.09.2016.

17:15

Srbija – gde je doping najviše zastupljen?

Doping je već godinama u centru pažnje vrhunskog sporta, prethodnih meseci je u fokosu bio ruski sistematski doping, ali od toga nisu imuni ni srpski sportisti.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija – gde je doping najviše zastupljen?
Foto: Thinkstock

Direktorka Antidoping agencije Srbije (ADAS) dr Milica Vukašinović-Vesić otkrila je koliko je utvrđeno doping slučajeva otkako postoji agencije i u kojim sportovima je najzastupljeniji.

"Od početka rada antidoping agencije za deset godina bilo je 68 doping slučajeva. To nije mnogo u odnosu na druge zemlje, ali je dosta u odnosu na veličinu naše zemlje i broj aktivnih sportista kod nas. Procentualno smo smanjili broj doping slučajeva poslednjih godina, edukacijom može dosta da se uradi, ali to nije dovoljno. Najviše se dopinguju bodibilderi, rvači i rukometaši", rekla je Vukašinović-Vesić gostujući na TV B92.

Ona je u vezi sa aferom "Fancy Bears" rekla da upotreba lekova koji su na listi zabranjenih na osnovu dozvole Svetske antidoping agencije (WADA) ne predstavlja doping, jer sportisti imaju pravo da budu bolesni i da im bude omogućena upotreba lekova neophodnih za lečenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu