Nova vest
Olimpizam

Utorak, 09.12.2014.

13:39

Hasani: Hvala srpskim prijateljima

Predsednik Olimpijskog komiteta Kosova Besim Hasani zahvalio se srpskim kolegama na prijateljstvu posle priznavanja od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kosovo je u utorak primljeno u punopravno članstvo MOK i moći će da učestvuje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

MOK je započeo razmatranje zahteva Kosova za prijem pre pet godina, godinu dana pošto je ta južna srpska pokrajina 2008. samoproglasila nezavisnost.

Kosovo je priznato od 108 zemalja članica Ujedinjenih nacija, ali ne i od Srbije.

Olimpijski komitet Srbije uložio je u oktobru protest MOK zbog najave prijema Kosova u punopravno članstvo te organizacije.

Hasani se po prijemu u MOK zahvalio je srpskim kolegama iz Olimpijskog komiteta Srbije na njihovom prijateljstvu, a svim međunarodnim partnerima na podršci, prenosi AP.

Ovo je veliki dan za sportiste Kosova i početak nove ere u olimpijskom pokretu Kosova“, rekao je Hasani.

Lider Demokratske partije Kosova i odlazeći premijer Hašim Tači oglasio se putem Fejsbuka povodom prijema Kosova u MOK objavivši da će zastavu na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. nositi džudistkinja Mejlinda Keljmendi.

Kosovo će prvi put učestvovati na međunarodnom takmičenju sledeće godine na Evropskim igrama u Bakuu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve