Nova vest
Olimpizam

Sreda, 23.06.2010.

18:59

Stjepanović nosi zastavu Srbije

Zastavu Srbije na otvaranju prvih Olimpijskih igara mladih, koje će u avgustu biti održane u Singapuru, nosiće plivač Velimir Stjepanović.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Stjepanović je osvajač zlatne i srebrne medalje na prošlogodišnjem Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Finskoj.

Na sednici Predsedništva Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) saopšteno je i da misiju za Igre u Singapuru u ovom trenutku čini 45 članova - 32 sportista i 13 službenih lica.

Predsednik OKS Vlade Divac upoznao je članove Predsedništva sa aktivnostima između dve sednice. Posebno je istakao razgovore koje vodio sa predstavnicima nadležnih državnih institucija o uspostavljanju stabilnog sistema finasiranja kategorisanih sportista, ali i uređenja sportskog sistema uopšte.

Predsedništvo je na početku rada verifikovalo izmene svog sastava. Na osnovu dopisa Sportskog saveza Srbije, umesto Daneta Korice za člana Predsedništva OKS izabran je predsednik SSS Aleksandar Šoštar.

Na predlog Komisije za programska pitanja usvojeni su stručni izveštaji sa zimskih Olimpijskih igara u Vankuveru. Rezultati naših sportista ocenjeni su kao nedovoljno dobri, a u cilju kvalitetnijeg nastupa na predstojećim takmičenjima usvojeni su kriterijumi za kategorizaciju sportista u zimskim sportovima.

Odlukom Predsedništva OKS biće raspisan konkurs za izradu idejnog rešenja za maskotu olimpijskog tima Srbije, koja bi trebalo da bude promovisana na jesen, kada će biti poznati i naši prvi sportisti koji su se kvalifikovali za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

10 h

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

12 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu