Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 05.01.2009.

15:24

Božićna škola sporta u Pirotu

U Sportskoj hali Kej u Pirotu počela je treća Božićna škola sportova, koju pod pokroviteljstvom opštine i korporacije Tigar organizuje Sportski centar Pirot.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Škola će biti organizovana u Sportskoj hali i balon hali, a deca će biti vođena i na skijaške terene kod Planinarskog doma na Staroj planini i na bazen "Čair" u Nišu. Direktor Sportskog centra Nenad Đorđević rekao je da je ova škola poklon deci i da je osmišljena kako bi ona na što kvalitetniji način provela zimski raspust.

"Škola traje deset dana i deca mogu da menjaju sport a biće zastupljeno 19 sportova – odbojka, rukomet, košarka, fudbal, mali fudbal, američki fudbal, tenis, karate, kik boks, boks, skijanje, plivanje, ples, balet...", rekao je Đorđević, dodajući da će biti organizovane i škole animiranog filma, tkanja i korektivne gimnastike za decu sa posebnim potrebama.

Đorđević je rekao da je celoj ovoj akciji prethodila anketa kojom su bili obuhvaćeni osnovci, srednoškolci i deca predškolskog uzrasta.

"Ona je pokazala da je plivanje najpopularniji sport a Pirot nema zatvoreni bazen pa će deca odlaziti na niški 'Čair'. Anketa je pokazala da su se i roditelji izjasnili da je bazen neophodan ovom gradu i da je ova anketa bila mali referendum za njegovu izgradnju", rekao je Đorđević.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je na otvaranju Škole rekao da je ona i ovoga puta izazvala veliko interesovanje i da će okupiti više od 2.000 dece.

"U mnogim drugim gradovima deca ne znaju kako da provedu raspust a kod nas će i ovog raspusta trajati jedna predivna manifestacija koja će okupiti veliki broj dece. Nadam se da će mnogi od njih ostati u sportu", rekao je Vasić, dodajući da se na ovaj način mladi i edukuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve