Nova vest
Olimpizam

Utorak, 12.07.2016.

16:50

Muke srpskog olimpijca Nenada Filipovića

Reprezentativac Srbije u brzom hodanju Nenad Filipović morao je da uzme neplaćeno odsustvo u fabrici gde je zaposlen, kako bi se pripremio za Olimpijske igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Muke srpskog olimpijca Nenada Filipovića
Getty images

Iako treći put učestvuje na olimpijskim igrama, Nenad više od deceniju bezuspešno pokušava da dobije posao u struci.

“Nije lako kada ostavite porodicu, a ne znate da li uopšte imaju uslova da normalno žive. Ja ipak radim ovo sve volonterski, nemam nikakva primanja, nikakvu finansijsku podršku, i to mi najteže pada, jer oni najviše trpe oko svih mojih treninga, razumeju me u svemu tome, a ja na neki način ne mogu da im pružim to što bi trebalo da se pruži”, ističe Nenad.

Na Olimpijskim igrama Pekingu i Londonu i na više desetina svetskih, evropskih i regionalnih prvenstava Nenad Filipović je u dresu Srbije prešao oko 10.000 kilometara. Da bi se takmičio u Brazilu morao je da se odrekne plate u fabrici Jura u Nišu.

Iako je završio Fakultet fizičke kulture, Nenad više od deset godina pokušava da pronadje posao i svoje znanje prenese mladjim generacijama. U Nišu gde živi gradske vlasti znaju da imaju olimpijca ali nikako da ga upoznaju.

Na medjunarodnim takmičenjima Nenad je upoznao sportiste iz više od sto zemalja.

tim u brzom hodanju, za učešće na olimpijadi priprema se na Vlasinskom jezeru. Kompletne pripreme finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu